20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2023 16:11 | Son Güncelleme: 12.07.2023 16:30

Cristiano Ronaldo'dan yeni yatırım: Chrono24 hissedarı oldu

Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, çevrimiçi lüks saat satış platformu Chrono24’ün hissedarı oldu
Cristiano Ronaldo'dan yeni yatırım: Chrono24 hissedarı oldu

Kariyeri boyunca en çok kazanan futbolcular arasında olan ve Suudi Arabistan'a transferi sonrası servetine servet katan Cristiano Ronaldo bir yandan da yatırımlarına devam ediyor. CR7 markası altında oluşturduğu imparatorluğunda hotellerin yanı sıra parfüm, gözlük, iç çamaşırı, spor salonu ve mobil uygulama girişimleri olan Portekizli yıldız; son olarak çevrimiçi lüks saat satış platformu Chrono24’ün hissedarı oldu.

Kullanıcıydı, yatırımcı oldu

6,5 milyon dolar değerinde kişisel saat koleksiyonu olan Al Nassr yıldızı ile yaptıkları anlaşmadaki hisse miktarını gizli tutmayı tercih eden Chrono24’ün CEO'su Tim Stracke Insider'a yaptığı açıklamada "Mevzu sadece para değil. Ronaldo'nun teknolojiye ve sektöre olan ilgilisi onu potansiyel ünlü yatırımcılar listesinin en üstüne getirdi. Bu bir pazarlama anlaşması değil. O bize para verdi, biz ona para vermiyoruz" dedi. Ronaldo ise “Uzun süredir saat koleksiyoncusu ve Chrono24’ün düzenli kullanıcısı olarak şirkette hissedar olmak benim için bir zevk” ifadelerini kullandı.

Danışmanlık firması Deloitte’e göre, ikinci el saat pazarı 2030’a kadar yüzde 75 büyüyecek ve 39,6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak. Başka bir hesaplamaya göreyse ikinci el saat gelirleri, 2033’de yeni saat satışlarını geçebilir. Hızlı yükseliş, Ronaldo gibi bu alana yatırım yapan zenginlerin sayısını da artırıyor. İstikrarsız piyasa koşulları nedeniyle bu yılın başında işten çıkarmalar yapan Chrono24’ün üst düzey yöneticisi Stracke, kendisinin ve Ronaldo’nun saat pazarının hala iyi bir uzun vadeli yatırım olduğu görüşünü paylaştığını söyledi.