14 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.10.2024 14:33 | Son Güncelleme: 14.10.2024 14:39

Daron Acemoğlu’nun Nobel'i dünya basınında manşetlerde

Nobel Ekonomi Ödülü’nün Daron Acemoğlu ve iki meslektaşına verilmesi dünyanın önde gelen tüm gazete ve haber sitelerinde manşetlerde yer aldı
Daron Acemoğlu’nun Nobel'i dünya basınında manşetlerde

Financial Times özellikle saatler boyunca Acemoğlu ile yapılan iki röportajı manşetinden indirmedi. “Daron Acemoğlu ile yapay zeka patlamasını yeniden düşünmek” ve “Ekonomist Daron Acemoğlu ile öğle yemeği” başlıklı röportajlar Nobel haberinin hemen altında sunuldu.

NEW YORK TIMES: Küresel eşitsizlik üzerine araştırmalarıyla üç isim Ekonomi Nobel'i aldı. Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson, uluslar arasındaki refah farklılıklarını açıklamaya yönelik çalışmalarıyla ödülü paylaştılar.

THE GUARDIAN: Üç profesör, sömürgeciler tarafından getirilen siyasi ve ekonomik sistemlerin bir ülkenin bugün zengin ya da fakir olmasını nasıl belirleyebileceğini gösterdikleri için bu yılki Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görüldü.

BLOOMBERG: Avrupa'nın eski imparatorluklarının büyüme üzerindeki uzun süreli etkisi, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü paylaşan üç akademisyenin araştırmasının temelini oluşturuyor.

LE MONDE: Nobel ekonomi ödülü, uluslar arasındaki refah farklılıklarını araştıran üç akademisyene verildi.

CNN: Nobel Ekonomi Ödülü, neden bazı ulusların zengin, bazılarının ise fakir olduğunu açıkladıkları için üç akademisyene verildi.