25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2023 17:48 | Son Güncelleme: 18.03.2023 18:17

Deutsche Bank bazı Credit Suisse varlıklarına göz dikti

Alman bankası Deutsche Bank AG, Credit Suisse'in içinde bulunduğu durumu fırsata çevirmek için İsviçreli firmanın servet birimlerini mercek altına aldı. Bloomberg'ün haberine göre banka Credit Suisse'in bazı varlıklarına göz dikti
Deutsche Bank bazı Credit Suisse varlıklarına göz dikti

Yakın kaynaklar Deutsche Bank'ın Credit Suisse'in hangi bölümlerinin cazip olacağı ve UBS Group AG tarafından satın alınması ya da parçalanması durumunda piyasaya çıkması halinde arzu edilen varlıklara ne değer biçecekleri konuları üzerinde durduğunu söyledi. Bloomberg'ün haberine göre kaynaklar, Alman bankasının şu ana kadarki görüşmeleri hakkında İsviçreli kredi kuruluşuna henüz somut bir teklifte bulunmadığını söyledi.

Deutsche Bank'ın görüşmeleri, Credit Suisse'in bozguna uğramasının olası etkilerini değerlendirmek için yapılan büyük bir girişimin parçası. Kaynaklar daha büyük rakip olan UBS'in İsviçreli düzenleyicilerin çağrısı üzerine Credit Suisse'in tamamını veya bir kısmını satın almayı planladığını ve herhangi bir kombinasyonun varlık satışlarına yol açabileceğini söyledi.

Credit Suisse'in varlık yönetimi ve servet işleri, Alman firmasının bu alanlarda genişleme iştahı göz önüne alındığında ilgi çekici olabilir. Bloomberg'in haberine göre, İsviçre bankası ekim ayı sonlarında sunduğu büyük bir strateji yenilemesine hazırlanırken bu işletmeleri zaten incelemişti. İsviçreli kredi kuruluşunun revizyonu duyurmasından bu yana proje askıya alınmıştı ancak yakın zamanda yakın kaynaklar varlıkların müsait olması halinde projenin yeniden aktif hale getirilebileceğini söyledi.

Credit Suisse, bu hafta başında İsviçre Merkez Bankası'ndan acil likidite talep etmek zorunda kaldığı derin güven krizinin altından kalkmaya çalışıyor. Bloomberg'in haberine göre, atılan bu can simidi yatırımcıları sadece kısa bir süre için sakinleştirdi ve İsviçreli düzenleyiciler daha sonra UBS'den rakibinin tamamını veya bir kısmını devralmayı araştırmasını istedi.

Şubat ayında Kian Abouhossein liderliğindeki JPMorgan analistleri Credit Suisse'in varlık yönetimi birimine 10 milyar İsviçre Frangı, varlık yönetimine ise 1,4 milyar frank değer biçmişti. Beş yıl önce göreve geldiğinden beri Deutsche Bank İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing, Commerzbank AG ile resmi ve UBS ile gayri resmi devralma görüşmeleri yürüttü. Ancak tüm görüşmeler nihayetinde bir anlaşma olmadan sona erdi. Sewing, Avrupa bankacılık konsolidasyonunun güçlü bir savunucusu oldu ve olası bir anlaşmada hedef değil alıcı olmak istediğini söyledi.