29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.03.2023 13:55 | Son Güncelleme: 15.03.2023 14:16

Credit Suisse'in hisseleri yüzde 10 düşerek rekor seviyeye geriledi

İsviçreli banka Credit Suisse'in hisseleri Saudi National Bank başkanının daha fazla mali destek sağlayamayacağı açıklamasının ardından tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi
Credit Suisse'in hisseleri yüzde 10 düşerek rekor seviyeye geriledi

Uzun süredir çeşitli sorunlarla mücadele eden Credit Suisse'in hisseleri en büyük yatırımcısının İsviçre bankasına daha fazla mali yardım sağlayamayacağını söylemesiyle yüzde 10,5 kadar düşerek yeni bir rekor seviyeye geriledi. Banka dün denetçisi PwC'nin finansal raporlama kontrollerinde önemli zayıflıklar tespit ettiğini açıkladı.

Saudi National Bank başkanı Ammar Al Khudairy yaptığı konuşmada "Mali apamayız çünkü yüzde 10'un üzerine çıkacağız. Bu düzenleyici bir konu" dedi. Suudi kredi kuruluşu geçen yıl Credit Suisse'in sermaye artırımına katıldıktan ve 1,5 milyar İsviçre Frangı yani 1,5 milyar dolara kadar yatırım yapmayı taahhüt ettikten sonra neredeyse yüzde 10'luk bir hisse elde etti.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası, yatırımcıların ve müşterilerin güvenini sarsan bir dizi skandalın ardından toparlanmaya çalışıyor. Dördüncü çeyrekte müşteri çıkışları 110 milyar İsviçre frangı yani 120 milyar doların üzerine çıktı.

Hisseler en son Zürih'te yüzde 10,2 düşüşle 2,01 İsviçre Frangı yani 2,19 doları seviyesindeydi. Şirketin tahvillerini iflasa karşı sigortalamanın maliyeti de yükseldi. S&P Global Market Intelligence'ın verilerine göre, Credit Suisse borçları üzerindeki beş yıllık kredi iflas oranları son kapanıştaki 549 baz puandan 533 baz puana genişledi.

Credit Suisse hisselerindeki düşüş, Silikon Vadisi'nin çöküşünün ardından yatırımcılar arasında küresel bankacılık sisteminin dayanıklılığına ilişkin bazı endişeleri yeniden alevlendirdiğinden, daha geniş hisse senedi piyasaları keskin bir şekilde düşerek önceki kazançları tersine çevirdi.