19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.01.2023 11:25 | Son Güncelleme: 10.01.2023 12:57

Disney CEO'su çalışanlardan ofislerine dönmelerini istiyor

Disney'i eski ve karlı günlerine döndürmek için tekrar göre gelen Bob Iger çalışanlarını ofise çağırdı. Fiziksel olarak birlikte olmanın avantajlarını kullanmaları gerektiği belirten Iger, trafikten kaçmak isteyenlere saat opsiyonu sözü verdi
Disney CEO'su çalışanlardan ofislerine dönmelerini istiyor

Walt Disney’in yarattığı kazanç geçen yıl şirket için hayal kırıklığı oldu. Disney bunun üzerine CEO olarak Bob Chapek'in yerine eski yönetici Bob Iger'ı geri getirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, şirkette daha önce 40 yıl geçiren 71 yaşındaki Iger, iki yıllığına hizmet etmeyi kabul etti. Bob Iger görevine geri gelmesiyle birlikte çalışanlara mail gönderdi. Mailde "Şu anda hibrit şekilde çalışanlardan, Pazartesi'den Perşembe'ye kadar yüz yüze çalışmaları ve haftada dört günü ofiste geçirmeleri istenecek" ifadeleri yer aldı.

Kaliforniya merkezli eğlence devini 2005'ten 2020'ye kadar yöneten Iger, geçen yıl döndükten sonra çalışanlarla yaptığı ilk toplantıda ofiste çok zaman geçirmeyi planladığını söyledi. Ayrıca yalnız kalmayacağını umduğunu söyleyerek esprili bir tavır takındı. Iger çalışanları geri çağırmasının yanında onlara seçenek sunarak geri döndüklerinde trafikten kaçınmak için saatlerini ayarlayabileceklerini söyledi.

Iger ayrıca dün gönderdiği notta, şirketin Avatar: Suyun Yolu filminin tüm zamanların en çok hasılat yapan yedinci filmi olmasına değinerek çalışanları emeklerinden dolayı övdü. Daha önce CNBC tarafından da haberleştirilen notta Iger, "Bizimki gibi yaratıcı bir işte, fiziksel olarak birlikte olmanın getirdiği meslektaşlarla bağlantı kurma, gözlemleme, yaratıcı olma ya da liderlerden ve akıl hocalarından öğrenerek profesyonel olarak büyüme fırsatının yerini hiçbir şey tutamaz" dedi.