03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.04.2022 22:44 | Son Güncelleme: 13.04.2022 22:57

Doğuş, Etiler satışının geliriyle kredi borcu kapattı

Doğuş GYO, Getir’den aldığı parayla Fiba Grubu’na ait Credit Europe Bank’a 23.8 milyon euro erken kredi ödemesi yaptı. İşin ilginç yanı Getir’in ortakları arasında Fiba Grubu da var
Doğuş, Etiler satışının geliriyle kredi borcu kapattı

Etiler’deki yaklaşık 10 bin metrekarelik ofis alanını Getir’e satan Doğuş Grubu şirketlerinden Doğuş Gayrimenkul Yatırımı Ortaklığı, elde ettiği nakdi kredi borçlarının bir bölümünü ödemekte kullandı.

Doğuş GYO, KAP’a yaptığı bildirimde, söz konuşu satıştan KDV hariç 24 milyon 850 bin euro gelir elde edildiğini hatırlatılarak, elde edilen bu nakdin 23 milyon 804 bin 185 eurosunu Credit Europe Bank’a olan kredi borcunun erken ödemesi için kullanıldığını açıkladı. 

Doğuş GYO, Credit Europe Bank’a olan olan bakiye 58 milyon euroluk borcun vade sonu olan Eylül 2026’da ödeneceğini bildirdi.

Merkezi Hollanda’da bulunan Credit Europe Bank, Hüsnü Özyeğin’in kurucusu olduğu Fiba Grubu şirketlerinden. Hollanda dışında Romanya, İsviçre, Malta, Almanya ve Ukrayna’da da operasyonları olan banka 1 milyon civarında müşterisine hizmet veriyor. Resmi web sitesindeki bilgilere göre 1.100 çalışanı olan bankanın 36 şubesi ve tüketici kredisi hizmeti veren 8.500 satış noktası terminali bulunuyor. 

İşin ilginç yanı ise, Özyeğin Ailesi’ne ait Fiba Grubu’nun Getir’in ortakları arasında bulunması. Getir’in son yatırım turlarına katılan Fiba Grubu’nun şirkette “yüksek tek haneli oranda” ortaklık payı bulunduğu tahmin ediliyor.

Bu durumda Getir’in satın aldığı Etiler’deki iş merkezine şirketteki payı kanalıyla ortak olan Fiba Grubu, satıcı tarafın Credit Europe Bank’a erken ödeme yapmasıyla, alışverişin iki tarafında da bulunmuş oldu.