07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 14:22 | Son Güncelleme: 11.01.2023 14:35

Gisele Bundchen ve Tom Brady'nin FTX'teki paralarını kurtarma ihtimalleri yok

İflas eden FTX'in reklamlarında oynadıkları için davalık olan Gisele Bundchen ve Tom Brady'nin kripto para borsasındaki yatırımları sızdı. Eski çiftin en iyi döneminde 150 milyon dolar eden 1.7 milyon hisseye sahip olduğu ortaya çıktı. Ancak onların paralarını kurtarma ihtimali yok denecek kadar az
Gisele Bundchen ve Tom Brady'nin FTX'teki paralarını kurtarma ihtimalleri yok

En büyük kripto para borsalarından FTX'in iflas etmesi gündemin ön sıralarında yer almaya devam ederken şirketin reklamlarında oynayan birçok ünlünün başı derde girdi. Kripto para borsasının tanıtımını yapan Gisele Bundchen ve eski eşi NFL efsanesi Tom Brady de pek çok kişiyi yanlış yönlendirdikleri gerekçesiyle dava dosyasında yer aldı. Bununla beraber iflas mahkemesinde ortaya çıkan yeni belgeler, Brady’nin şirkette 1,1 milyondan fazla adi hisseye sahip olduğunu kesinleştirdi. Eski eşi süper model Gisele Bündchen'in de aynı kuruluşta 680 binden fazla hissesi bulunduğu ortaya çıktı. Bu 1,7 milyon toplam hissenin değeri en yüksek olduğu dönemde 150 milyon dolar ediyordu. Ekim ayında boşanan eski çiftin yatırımlarını kurtarabilmesine imkansız gözüyle bakılıyor. 

‘Kayıpların tamamı telafi edilemeyecek’

İflas eden şirketlerin hissedarları nadiren paralarını geri alabiliyor çünkü ABD yasaları alacaklılara öncelik sırasına göre ödeme yapılmasını zorunlu kılıyor. Hissedarlar ise bir şirketin varlıkları, müşterileri ve tedarikçileri üzerinde doğrudan hak iddia edenlerin altında, en son sırada yer alıyor. FTX'in yeniden yapılandırmasının başında olan John J. Ray III geçen ay yaptığı açıklamada, "Günün sonunda, buradaki kayıpların tamamını telafi edemeyeceğiz" dedi.

CEO’su mahkeme bekliyor

Geçen yıl bu zamanlarda FTX Trading 400 milyon dolar toplayarak şirkete 32 milyar dolar değer biçti ve kurucusu Sam Bankman-Fried'ı dünyanın en zengin insanlarından biri haline getirdi. Şimdi Ekim ayında mahkemeye çıkacak olan Bankman-Fried'in hakkındaki iddialar, şirketin hisselerini neredeyse değersiz hale getirdi.