29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.07.2022 10:03 | Son Güncelleme: 21.07.2022 06:55

Netflix 1 milyon abone kaybettiğini duyurdu

Tarihinde ilk kez nisan ayında zarar açıklayan dijital yayın platformu Netflix bu yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 1 milyon abone kaybettiğini duyurdu
Netflix 1 milyon abone kaybettiğini duyurdu

Netflix, bu yılın nisan-haziran dönemine ait bilançosunu açıkladı. Şirket 2022’nin ikinci çeyreğinde yaklaşık 1 milyon abonesini (tam olarak 970 bin abone) kaybettiğini duyurdu.  Şirket, yaptığı açıklamada 2022'nin ilk çeyreğinde ise 200 bin aboneyi kaybettiğini açıklamıştı. Böylece şirket art arda iki kez abone kaybı yaşamış oldu. Bu dönemde Netflix'in abone kaybının 2 milyonu bulması bekleniyordu.

Netflix'in ilk çeyrekdeki abone kaybı, şirketin Ukrayna savaşının ardından Rusya'dan çekilmesi ve ABD-İngiltere de dahil olmak üzere pek çok önemli pazarda abonelik ücretlerini artırmasıyla birlikte yaşanmıştı.

Şifre paylaşımına ücret geliyor

Art arda abone kaybı yaşayan Netflix yeni önlemler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kullanıcıların şifre paylaşmasını önlemek için adım atan Netflix, kullanıcını belirttiği adresten başka adresten uygulamaya girdiğinde 2.99 dolarlık fatura kesecek. Uygulama ilk olarak Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Honduras ve Guetemala'da başlayacak. 

Net karı yükseldi

Geçen yıl 7,3 milyar dolar olarak kaydedilen firmanın geliri ikinci çeyrekte yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,6 artışla 7,9 milyar dolara çıktı. 

 Şirketin net karı ise ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 artışla 1,4 milyar dolara yükseldi. Netflix'in geçen yılın ikinci çeyreğindeki net karı 1,3 milyar dolar olmuştu.
Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 2,97 dolardan 3,20 dolara çıktı.

Netflix'in yeni dizisi Zeytin Ağacı'ndan ilk fragman