25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2022 21:37 | Son Güncelleme: 19.10.2022 21:45

Netflix hisseleri altı ayın en yüksek seviyesine çıktı

Netflix hisseleri, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak yüzde 14 artışla 275 dolar çıktı
Netflix hisseleri altı ayın en yüksek seviyesine çıktı

Netflix kayıplarla dolu geçen altı ayın ardından üçüncü çeyrekte iki milyondan fazla yeni abone kazandığını dün açıkladı. Bu haberlerin ardından şirketin hisseleri Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 14 arttı. Ancak analistlerin şirketin bu büyümeyi devam ettirme kabiliyetine yönelik şüpheleri sürüyor. 

Netflix son çeyrekte abone sayısının yanı sıra gelir ve kâr tahminlerini aştı. Ayrıca Kasım’da piyasaya sürülmesi planlanan reklam içeren daha ucuz abonelik paketiyle ilgili daha fazla ayrıntı ve şifre paylaşımının yıkılması da dahil olmak üzere geliri artırmayı amaçlayan birkaç girişimi açıkladı.

Manhattan Venture Partners'ın araştırma başkanı Santosh Rao, kazanç raporuna A+ notu verirken, JPMorgan Chase şirketin hisselerine dair tahminlerini yükselterek 330 dolarlık hedef koydu.  Ancak bazı bankalar, S&P 500'de 2022'nin en kötü oyuncusu olan Netflix'in son karanlık günleri olduğu fikrine inanmıyor.

Goldman Sachs ve Bank of America, Netflix için düşük performans notlarını korudu. Goldman, fiyat hedefini 182 dolardan 200 dolara yükseltti ve Bank of America, ise hedefini 196 dolarda tuttu. Bank of America analisti Nat Schindler, “Reklamlı paketin net avantajlarına ve şifre paylaşım girişimlerine şüpheyle bakıyoruz” dedi.

Goldman Sachs analistleri Eric Sheridan, Lane Czura ve Sarah Boulos müşterilere ilettikleri bir notta, yayıncılar arasında artan rekabet ve zayıf makroekonomik koşullar göz önüne alındığında daha zayıf bir tüketici harcama dinamiği potansiyelinin de Netflix'in karşı karşıya olduğu engeller olduğunu yazdı. 

Netflix hisseleri Ekim 2021’deki zirvesinden bu yana yüzde 60 düştü. Şirketin yaşadığı kayıpların çoğu Nisan’da ilk çeyrek sonuçlarının açıklanmasından sonra yaşandı.