03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2022 21:37 | Son Güncelleme: 07.12.2022 21:41

Teknoloji şirketleri maliyetleri azaltmaya devam ederken Adobe da 100 kişiyi işten çıkardı 

ABD merkezli grafik yazılım şirketi Adobe, teknoloji şirketlerinde kemerleri sıkma politikası sürerken yüz çalışanını işten çıkardığını açıkladı
Teknoloji şirketleri maliyetleri azaltmaya devam ederken Adobe da 100 kişiyi işten çıkardı 

Adobe, maliyetleri azaltmak için personelini azaltan birçok teknoloji şirketine katılarak satış bölümünden 100 kişiyi işten çıkardı. Yakın bir kaynağa göre işini kaybeden bazı çalışanlara yazılım şirketinde başka pozisyonlarda çalışma fırsatı verildi. 

Adobe'nin işgücü azaltımı, Amazon.com, HP, Cisco Systems ve Meta Platforms dahil olmak üzere diğer teknoloji şirketlerinin duyurduğu binlerce işten çıkarmaya kıyasla çok daha azdır. Merkezi San Jose, California'da bulunan şirket, 28 bin 700'den fazla kişiyi istihdam ediyor.  

Adobe yaptığı açıklamada, şirketin bazı çalışanları kritik girişimleri destekleyen pozisyonlara kaydırdığını ve az sayıda kişiyi işten çıkardığını söyledi. Adobe, Eylül ayında daha küçük rakibi Figma’yı  20 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu, özel bir yazılım üreticisi için şimdiye kadar ödenen en yüksek fiyatlardan biri. 

ABD Adalet Bakanlığı, potansiyel antitröst sorunları için anlaşmayı araştırıyor. Tasarım profesyonelleri için yaratıcı yazılım pazarına hakim olan Adobe, kullanıcı tabanını daha sıradan tüketicilere ve küçük işletmelere genişletmenin yollarını arıyor. Şirketin mali dördüncü çeyrek sonuçlarını 15 Aralık'ta açıklaması planlanıyor. Hisse senedi, bu yıl yazılım endüstrisindeki büyük düşüşün ortasında yüzde 42 düştü.