27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2021 13:02 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Tinder’in rakibi Bumble’ın değeri 13 milyar dolar oldu

Bumble dahiyane bir fikir buldu. Uygulamada “ilk adım kadından gelmedikçe” taraflar arasında iletişim kurulamıyor. Bu fikir Bumble’ı zirveye taşıdı
Tinder’in rakibi Bumble’ın değeri 13 milyar dolar oldu

Avrupa ve ABD’de halka arzlar yıla hızlı başladı. Online arkadaşlık sitesi Bumble’ın halka arzında rekor fiyatlara ulaşıldı. 43 dolar fiyatla halka arz edilen hisseler Nasdaq Borsası’nda bir ara 76 dolara çıktıktan sonra haftanın son gününü 70.3 dolar seviyesinden kapattı. Açılış günü hisselerin yüzde 60’ın üzerinde değer kazanmasıyla şirketin piyasa değeri de 13 milyar dolara ulaştı.

Bumble, sevgili arayan kişileri birbirleriyle buluşturan uygulamalar arasında dahiyane bir fikirle öne çıktı. Bumble'da, iki kişinin birbiriyle temas kurması için ilk adımı kadının atması gerekiyor. Erkek tarafının isteği taraflar arasında temas kurulmasına yetmiyor. Bumble bu uygulaması sayesinde en büyük rakibi Tinder’le rekabeti sağladı.

Bumble’ın kurucusu Whitney Wolfe Herd, 2019’da şirketin çoğunluk hissesini 3 milyar dolara Blackstone’a satmıştı. Halka arzın ardından Blackstone’un yatırımı da yüzde 100’den fazla değer kazanmış oldu.

Bumble’ın rakibi olan Match Group, Tinder’in yanı sıra OkCupid ve match.com adlı sitelerin de sahibi. Match Group geçenlerde Güney Kore merkezli video sohbet uygulaması Hyperconnect’i 1.7 milyar dolara satın almıştı.