18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2024 21:33 | Son Güncelleme: 10.07.2024 21:52

TÜİK'ten 'enflasyon' savunması: Başkanın sözleri bağlamından koparıldı

TÜİK, Başkan Erhan Çetinkaya'nın enflasyon rakamlarıyla ilgili tartışmaya yol açan ifadeleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Çetinkaya'nın sözlerinin bağlamından koparılarak 'maksatlı olarak farklı servis edildiği' savunuldu
TÜİK'ten 'enflasyon' savunması: Başkanın sözleri bağlamından koparıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon rakamlarıyla ilgili tartışma yaratan ifadeleri hakkında hakkında kurumdan yazılı açıklama yapıldı. Basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve ekonomi haber müdürleriyle dün bir araya gelen Çetinkaya, enflasyon hesaplamalarına ve eleştirilere yönelik soruları yanıtlamıştı. Çetinkaya'nın, enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark bulunmadığını söylediği, “Fiyatlar artıyor. 100 TL olan ürünün fiyatının bir yıl sonra 175 veya 145 TL olması arasında can yakıcılığı açısından bir fark yok. Psikolojik olabilir belki. TÜİK Başkanı ve bir vatandaş olarak da söylüyorum, matematiksel bir gerçeklik” dediği basına yansımıştı. 

Çetinkaya'nın söz konusu ifadeleri hakkında TÜİK'ten yapılan açıklamada, “Çetinkaya tarafından medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine yapılan sunumda yer alan ve toplantıda konuşulan hususların manipüle edildiği görülmektedir. Başkanımız bir soru üzerine ‘Yüzde 45 ve yüzde 75 oranlarının her ikisi de son derece yüksek enflasyon oranlarıdır’ ifadesini kullanmış olup açıklamalar bağlamından koparılarak maksatlı olarak medyaya farklı bir şekilde servis edilmiştir" denildi.