25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2021 13:36 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Yeni Merkez Bankası Başkanı’ndan ilk açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu ilk açıklamasını yaptı: “Temel hedef enflasyonu kalıcı olarak düşürmek''
Yeni Merkez Bankası Başkanı’ndan ilk açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu bugün bir açıklama yaptı. TCMB'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, temel hedefin enflasyonda kalıcı düşüsün sağlanması olacağı belirtildi. "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir" diyen Kavcıoğlu, "Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

20 ay içinde 4 yeni başkan

7 Kasım 2020'de TCMB başkanlığı görevine getirilen Naci Ağbal, dün (20 Mart) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınmıştı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez TCMB başkanlığı görevi 20 ay içinde dört kez el değiştirmiş oldu. TCMB görevden alma kararından iki gün önce, Cumhurbaşkanı'nın itirazlarına rağmen politika faizi oranını yüzde 19'a yükseltmiş ve bu adımla yüksek enflasyonu kontrol etmeye çalışmıştı.