01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2024 09:00 | Son Güncelleme: 18.04.2024 09:08

Yeterince zengin olsanız bile almakta zorlanacağınız 5 şey

Zenginlik her şeyi satın alamaz. Bazı markaların statü sembollerinden birine sahip olabilmeniz için şans, sadakat ve azim gerekir. Business Insider, çok önemli bir milyarder olmadığınız sürece ulaşmakta zorlanacağınız 5 unsuru derledi
Yeterince zengin olsanız bile almakta zorlanacağınız 5 şey

Zenginlik birçok şeye erişim sağlar, ancak her şeyi satın almanızı sağlayamaz. Bazı ayrıcalıklar paradan daha fazlasını gerektirir. Bazen bu, doğru zamanda doğru yerde olmak ya da aile bağlarınızın banka hesaplarınızdan daha önemli olduğu durumlarla ilgili olabilir. İşte zengin sayılsanız bile yapılması zor olan beş şey.

Augusta National Golf Kulübü'ne üye olmak

Augusta National Golf Kulübü, Masters turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Zenginlerin favorisi olan bu turnuvaya katılmak isteyen yüksek profilli kişiler nisan ayının ilk haftasında Georgia'ya akın eder. Kulübün yaklaşık 300 kişiden oluşan gizli bir üyelik listesi var. Üyelik için öylece başvurup ödeme yapamazsınız. Sadece davetiye ile üye olunabiliyor ve ancak mevcut bir üye ayrıldığında ya da öldüğünde katılabiliyorsunuz. Bloomberg 2015 yılında milyarderler Warren Buffett, Bill Gates ve Stanley Druckenmiller'ın bu kulübe üye olduğunu bildirdi.

River House'dan daire almak

New York'un Doğu Nehri'ne bakan çıkmaz sokağında mahremiyetin en önemli öncelik olduğu ve katı bir kurulun başvuruları incelediği yaklaşık 100 yıllık bir bina var. 26 katlı art-deco River House, New York'ta yaşanabilecek en seçkin yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

StreetEasy'deki açıklamasında "Eski dünyanın cazibesine sahip River House, şehirdeki en ünlü ve sağduyulu binalardan biridir. Personel ve daire sahipleri arasında binanın mahremiyetini korumak bir gelenektir" yazılı. Bir kooperatif binası olduğu için, bina sakinleri binaya kolektif olarak sahip olur ve sorumlulukları paylaşır. Bu görevlerden biri de binadan daire almak isteyenleri onaylamak ya da reddetmek.

Binaya girmek para sahibi olmak kadar basit değil. Öyle ki Richard Nixon, Joan Crawford ve Diane Keaton'ın binaya kabul edilmediği bildiriliyor. Binanın bazı ünlü sakinleri arasında Uma Thurman ve Henry Kissinger da bulunuyor.

Yeni bir Hermès Birkin çanta satın almak

Hermès Birkin çanta, zenginler ve modayı takip edenler arasında bir statü sembolü. Çantanın boyutuna, rengine ve malzemesine bağlı olarak, yepyeni bir çanta beş ila altı haneli rakamlara mal olabilir. Ancak bir mağazaya girip bir tane satın alıp çıkmayı beklemeyin. Hermès uzmanları, olası bir alıcının Birkin satın alabilmesi için öncelikle markanın kataloğundaki diğer ürünlerden bir süre alışveriş yapması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, Birkin çantayı satın alabileceğinize dair bir telefon almadan önce harcamanız gereken belirli bir limit olmadığını söylüyor. Bu, çoğunlukla tercihlerinize uygun bir çantanın ne zaman satışa sunulacağına ve o çantanın ne kadar talep gördüğüne bağlı bir bekleme oyunu.

New York'taki Rao's restoranında masa ayırtmak

Aile şirketi olan Rao's ABD'nin büyük şehirlerine yayılmış birkaç restorandan oluşuyor. New York'taki orijinal yeri, rezervasyon yaptırmanın en zor olduğu yerlerden biri. Rao's şimdiden 2024 yılının geri kalanı için tüm rezervasyonlarını doldurdu. Bunun nedeni buranın yıldızlarla dolu bir mekân olması değil. Sadece 10 masa var ve bunlar Rao's'un ortak sahibi Frank Pellegrino Jr'ın aile olarak gördüğü kişilere ait. Bu konuklara belirli gecelerde "masa hakkı" veriliyor ve rezervasyonlar nesilden nesile aktarılıyor.
Pellegrino 2020 yılında Town and Country'ye verdiği demeçte "Haftalık, iki haftalık, aylık ve üç aylık dönemler var, yani her üç aylık dönemde tüm müşterilerimi görüyorum. Şimdi de onların çocukları ve torunlarıyla ilgileniyorum" dedi.

Masa hakkına sahip olanlar masalarını bir geceliğine arkadaşlarına ödünç verebiliyor ya da hayır müzayedelerine bağışlayabiliyor. New York Times'ın geçen yıl yayınladığı bir habere göre, restorana gelmek isteyen bazı kişiler üçüncü taraf rezervasyon uygulamalarında yüzlerce dolar teklif ederek masalarını güvence altına almak istiyor.

Cartier'ın Cheich saatini almak

Forbes'un haberine göre Cartier, Cheich saatinin yalnızca dört benzersiz modelini üretti. Bunlardan bir tanesi 2022'de açık artırmada 1,1 milyon dolara satılarak rekor kırdı.

İlk olarak 1980'lerde, arka arkaya iki 10 kilometrelik Paris-Dakar yarışını kazanarak Cartier maratonunu tamamlayan kişi için bir ödül olarak yaratıldı. Motosiklet yarışçısı Gaston Rahier 1984 ve 1985 yıllarında bu görevi tamamlayan ilk ve tek kişi olmuştu. Sotheby's'in 2022 tarihli listesinde saatin o zamandan beri 'gizemle örtülü' olduğu belirtiliyor. Üretilen dört modelden biri kayıp olarak kabul edilirken, diğer ikisi Cartier'nin koleksiyonunda kaldı. Saatin üretimi 1986 yılında sona erdi.