26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Çekirgeler kan içerse

Çekirgeler kan içerse
Mehmet Dinler
Bol böcekli yaratık filmlerini sever misiniz? İnsanların sürü halinde dolaşan hayvanlardan kaçmak zorunda kaldığı filmler gece yarısı kuşağımızın vazgeçilmezi olmuştur. The Swarm onlara pek benzemiyor. Çekirge yetiştirip satan bir kadının, onların daha hızlı üremesini sağlamaya çalışırken en işe yarar şeyin “kan” olduğunu fark etmesiyle başlıyor hikaye. Sonrası da bir Fransız gerilim filmi. İnsanın işi ve ailesi için kendinden ne kadar şeyi feda edeceğini görmek istiyor ve gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız bir şans verebilirsiniz. (Netflix)

Bitmeyen kovalamaca

John David Washington’ı Tenet’te izlediğiniz aksiyon sahneleri yetmediyse Netflix’te haftanın filmi olan Beckett bu ihtiyacınıza çare olabilir. Yönetmen Filomarino’nun ilk büyük bütçeli filmi olan Beckett, Yunanistan tatilinde geçirdiği bir kaza sonucu beklemediği bir siyasi olayın ortasında kalan kahramanımızı konu alıyor. Siyasi komplolar, kahramanımızı öldürmek isteyen suikastçiler, protestolar, polisler ve bitmek bilmeyen bir kaçma kovalamaca. Bu tarzı sevenler için bire bir reçete. Üstelik Alicia Vikander ve bu hafta Old filmiyle sinema salonlarında da yerini alacak olan Vicky Krieps de kadroda. Not: Krieps röportajı 15’inci sayfada…..

Madalyanın ağırlığı

Olimpiyatlar bu sene malum sebeplerle alıştığımızdan çok daha kaotik bir şekilde geçti. Oysa sporcular için oyunlar her zaman kaotik geçiyor, hele de üzerlerinde madalya kazanma baskısı varsa. 2020 yapımı belgesel The Weight of Gold altın madalya baskısının sporcuların zihin sağlığını nasıl etkilediğini ele alıyor. Efsanevi yüzücü Michael Phelps dahil birçok sporcunun kamera önüne geçtiği yapımı izlemek faydalı olabilir. Özellikle de madalya alamayan sporculara yokmuş gibi davranılan ülkemizde. 17 Ağustos’ta beIN Connect’de.

Sermaye insan olunca

Biraz aileler arası gerilim izlemek ister misiniz? 2019 yapımı Human Capital tam olarak bunu vaat ediyor. İki ergen sevgilinin yaptıkları hatalar, bulaştıkları olaylar ve bunların peşinden giden ailelerinin hikayesi. Oğlu için her şeyi yapan bir anneyi canlandıran Oscar ödüllü Marisa Tomei’nin karşısında  aday olmadığı ödül kalmamış Liev Schreiber var. Drama seven kaçırmasın. Film aynı isimli romandan uyarlanan ve festivalde de izlediğimiz 2013 tarihli, bol ödüllü İtalyan filmi Il Capitale Umano’nun ABD versiyonu beIN Connect’de.