20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 05.09.2022 17:23 | Son Güncelleme: 05.09.2022 17:36

Güç Yüzükleri'nden rekor açılış: İlk gün 25 milyon izlenme

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) ilk gününde dünya genelinde 25 milyon izleyiciye ulaşarak Amazon Prime Video'nun en iyi açılış yapan dizisi oldu.
Güç Yüzükleri'nden rekor açılış: İlk gün 25 milyon izlenme

Dev bütçeli dizisi The Lord of the Rings: The Rings of Power için bir istisna yapan Amazon, uzun süredir devam eden izlenme verilerini açıklamama geleneğini bozdu. İlk kez bir Prime Video dizisinin izlenme verilerini duyuran Amazon'un açıklamasına göre, müşterilerin dünyanın hangi bölgesinde ve saat diliminde yayın aldığına bağlı olarak tüm dünyada aynı anda 1 ve 2 Eylül'de gösterime giren ilk iki bölüm, platformun hizmet verdiği 240 ülke ve bölgede ekrana geldiği ilk 24 saat içinde 25 milyon izleyici tarafından izlendi.

Bir kullanıcının izleyici olarak sayılması için bir bölümün ne kadarını izlemesi gerektiğini belirtmeyen ve ölçüm metodu hakkında bilgi vermeyen Amazon, dizinin Reacher ve The Boys gibi platformun popüler yapımlarını geride bırakarak önceki tüm rekorları kırdığını ve Prime Video tarihindeki en büyük prömiyeri gerçekleştirdiğini belirtti.

Sadece ilk sezonu 465 milyon dolara mal olan ve ikinci sezon çalışmaları hâlihazırda devam eden The Rings of Power'ın ilk günden beri karşılaştırıldığı House of the Dragon, ilk bölümüyle ABD'de 10 milyon izleyiciye ulaşmış ikinci bölümde de izleyici sayısını yüzde 2 attırmış fakat dizinin global izlenme sayıları açıklanmamıştı.

The Rings of Power fragmanı

Rekabet kızışıyor

HBO'nun Game of Thrones spin-off'u House of Dragon ve Prime Video'nun The Lord of the Rings dizisi The Rings of Power arasında savaş gittikçe kızışıyor. HBO, diziyi henüz izlemeyenler için ilk bölümü Youtube üzerinden yayınlardı ancak tercih ettiği gün dikkat çekti. Zira HBO Max'in bu hamlesi, tam da The Rings of Power'ın yayınlandığı güne denk geldi. Her iki stüdyo da kendi dizilerine milyonlarca dolar harcadı. HBO Max House of Dragon için 200 milyon dolar harcarken, Prime Video da The Rings of Power için 462 milyon dolar harcadı.

House of Dragon fragmanı

Kaynak:  Variety, Box Office Türkiye