26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

İzleme listelerine taze kan

Kapanma günlerinde Netflix
İzleme listelerine taze kan
Oxygen: “Hatırlamak” üzerine hikayeler her zaman ilgi çekicidir. 12 Mayıs’ta Netflix’e gelecek Fransız yapımı film de Liz’in hatırlama çabasını merkezine alıyor. Oksijeni bitmeden önce kim olduğunu hatırlaması gereken Liz’in yaşadıkları seyirciyi de oldukça geriyor. Inglourious Basterds ve Now You See Me’den tanıdığımız Melanie Laurent başrolde. Dance of the Forty One: Toplumsal baskı nedeniyle heteroseksüel evlilik yapmış birçok eşcinsel birey var değil mi? Peki ya bu birey devlet başkanının kızıyla evlenmiş bir milletvekiliyse ve kendi gibi olmak istiyorsa? 20’nci yüzyılın başlarında Meksika’da yaşanmış skandalın filminde, Sense8’te de izlediğimiz Alfonso Herrera var. 12 Mayıs’ta.
Jupiters Legacy
Jupiters Legacy
Jupiter’s Legacy: Avengers ile süper kahraman hikayeleri o kadar popülerleşti ki süper kahramanlığa farklı noktalardan bakan birçok yapım ortaya çıktı. Bunun son örneklerinden olan dizi, mesleği çocuklarına devretmek isterken kuşak çatışmasıyla karşılaşan bir süper kahraman grubunun yaşadıklarını anlatıyor. Psikolojik altyapısı da oldukça sağlam. Dizi sekiz bölüm. Bombshell: #MeToo hareketini eksenine alan hikayelerden biri olan film sektördeki en güçlü kadınların bile cinsel istismar mağduru olabileceği gerçeğini yüzümüze vuruyor. Başrollerinde Nicole Kidman, Charlize Theron ve Margot Robbie’nin yer aldığı yapım 14 Mayıs’ta gösterime açılacak. Dikkat: İzlerken sinirleriniz bozulabilir. Monster: When They See Us’u beğenenlere. Adalet sisteminin “Bir siyahi zanlı daha” olarak gördüğü, cezasını çoktan verdiği gencin işlemediği bir suçla olan mücadelesini konu alan film, iki yıl önce Sundance’te gösterilmiş sonra da ortadan yok olmuştu. Başroldeki Kelvin Harrison Jr’ı son olarak The Trial Of Chicago 7’da izlemiştik.
Guilt Trip
Guilt Trip
Guilt Trip: Yol hikayelerini sever misiniz? Peki ya Barbra Streisand’i? 2012 yapımı film bu iki güzelliği bir araya getiriyor. Annesiyle birlikte iş seyahatine çıkan, ancak esas amacı eski sevgilisiyle barışmak olan bir adam, ondan daha zeki olan annesi ve aralarındaki eğlenceli hikaye. The Boys’tan Preacher’a daha çok yapımcı olarak tanıdığımız Seth Rogen da diğer başrol. Milestone: Hindistan sinemasını hâlâ sadece müzik ve dansla hatırlıyorsanız, Milestone bunu değiştirmek için size bir fırsat sunuyor. Yüz binlerce kilometre yol gitmiş bir kamyoncunun son işi, genç bir şoföre işi öğretmek. O güne kadar yaşadıklarının tüm psikolojik etkilerini de izlediğimiz film yollar gibi biraz yorucu olabilir.
Rita la Figlia Americana
Rita la Figlia Americana
Money Explained: İnsanoğlunun çok yüksek meblağlı parayla birçok deneyimini -kredi kartı şirketlerinin “Müşterilerden en fazla nasıl para kazanırım” temalı deneylerinden, öğrenim kredisine kadar- inceleyen bir belgesel.  Borsa ve kumar ilişkisi; Covid-19’un ekonomiye etkisi gibi birçok konuya değiniyor. 11 Mayıs’ta yayına girecek. Rita la Figlia Americana: “Çocuklarınız sizin istediğiniz değil, kendi istediği kişi olmalı” temalı yüzlerce yapım 21’inci yüzyılla birlikte beyazperdede yer buldu ancak bu siyah beyaz İtalyan filmi 1965’te bu konuyu ele almasıyla çok değerli bir yerde. Netflix Türkiye kataloğuna son dönemde katılan birçok İtalyan yapımına 12 Mayıs’ta eklenecek olan film kendisini evlat edinen babasının piyanist yapmaya çalıştığı asi bir kızın hikayesini anlatıyor. Ünlü aktör Toto’nun vefat etmeden önceki son filmlerinden biri olan yapımda ona eşlik eden 60’ların şarkıcısı Rita Pavone de bu filmle iyice parlamıştı. Gencecik bir Giancarlo Giannini de bonus.
Derleyen: Mehmet Dinler