27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.03.2022 21:38 | Son Güncelleme: 11.03.2022 21:45

Vladimir Zelenskiy'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı için talep patlaması

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin siyasete girmeden önce çektiği Halkın Hizmetkarı'nın haklarını elinde bulunduran İsveçli ajans, dizinin yalnızca geçen hafta 15 ülkeye satıldığını açıkladı.
Vladimir Zelenskiy'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı için talep patlaması

Vladimir Zelenskiy, siyasete atılmadan önce oynadığı Halkın Hizmetkarı (2015) dizisinde canlandırdığı tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko, bu sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyordu. Koruma ordusu olmadan, bisikletle başkent sokaklarında gezen, yolsuzluklara savaş açan Devlet Başkanı Goloborodko karakteri, ülkede milyonların sevgilisi haline geldi. Televizyonda reytingi 20 milyona ulaşan diziyi, YouTube'da ise 100 milyona yakın kişi izledi. Dizi birçok farklı dile çevrildi. Halkın Hizmetkârı dizisinin ilk sezonu yayımlandığında, günün birinde Zelenskiy'nin gerçek hayatta devlet başkanı olabileceği herhalde çoğu kişinin aklının ucundan geçmemişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde ikinci hafta geride kalırken; Ukrayna Devlet Başkanı'nın oyunculuk geçmişi, uluslararası ilgiyi artırdı. Ukrayna Devlet Başkanı’nın oynadığı dizinin yayın haklarını satın almak için TV kanalları ve dijital yayın platformlarından onlarca talepte bulunuldu.

"Talep selinde boğuluyoruz"

Fikri hakların lisanslanmasında uzmanlaşmış küçük şirket Eccho Rights’ın kurucularından biri olan Nicola Soderlund, İsveç'in başkenti Stockholm'deki genel merkezinde "Talep selinde boğuluyoruz. Dünyanın her yerinden insanlar yapımın yayın haklarını soruyor" dedi.

"20 anlaşmayı daha müzakere ediyoruz"

Soderlund, “15 anlaşma imzaladık ve 20 anlaşmayı daha müzakere ediyoruz. Latin Amerika, ABD, Netflix ve birçok platformla ile görüşme halindeyiz” dedi. Yalnızca İtalya'da, üç veya dört grup her gün prime timeda yayınlanan dizinin haklarını satın almak için şu an yarış halinde. Yunanistan'da da durum aynı.

İsveç merkezli ajans, "Ukraynalılarla dayanışma ve Rus işgali karşısındaki duruşuyla tüm dünyayı etkilemesinin ardından uluslararası alanda büyük ilgi gören Zelensky'nin kim olduğunu bilme merakı söz konusu" değerlendirmesinde bulundu.

Eccho Rights Şirketi Başkanı Fredrik af Malmborg, “Trump ve yoldaşlarından sonra onun gibi bir kahramana ihtiyacımız vardı” dedi.