29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2023 11:18 | Son Güncelleme: 18.04.2023 17:42

McDonald's 5 yıl sonra ikonik burgerlerinin tarifinde değişikliğe gidiyor

McDonald's en ikonik burgerinde büyük bir değişikliğe gideceğini açıkladı. Yeni tarifler artık daha yumuşak ekmekler, daha fazla eritilmiş peynir, beyaz soğan ve ekstra Big Mac sosu içerecek. Bu değişiklikler şimdilik sadece ABD, Kanada, Belçika ve Avustralya'da müşterilere sunulmaya başladı
McDonald's 5 yıl sonra ikonik burgerlerinin tarifinde değişikliğe gidiyor

McDonald's bazı menülerinde yeni değişiklikler yaptığını açıkladı. Amerikan fast food devi, dün yayınladığı yaptığı açıklamada özel Big Mac sandviçi, McDouble burger, klasik cheese burger, double cheese burger ve hamburgerinde bir takım iyileştirmeler yapacağını duyurdu. 

Yeni eklemeler arasında daha yumuşak ekmekler, daha fazla eritilmiş peynir ve ızgarada köftelerin içinde pişirilen soğanlar yer alıyor. Fast food devi ayrıca sevilen menüsü Big Mac'e daha fazla sos ekleyecek.  Mutfak inovasyonu kıdemli direktörü şef Chad Schafer yaptığı açıklamada "McDonald's'tan aldığım ilk burgeri her zaman hatırlayacağım. Şu an ekibim ve benim harika bir işimiz var: McDonald's'ın o ikonik lezzetini hayranlarımıza daha da farklı sunmanın yollarını düşünmek" dedi. 

Güncellenen tarifler bu yıl ABD'deki McDonald's zincirlerinde görücüye çıkacak. McDonald's yenilenen menülerini Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Portland, Denver, Las Vegas, Salt Lake City ve Tucson gibi batı yakasındaki birçok şehirde sunmaya başladı bile. Ülke çapındaki müşteriler 2024 yılına kadar tüm McDonald's restoranlarında yeni burgerlerin tadına bakabilecekler. Değişiklik ilk olarak Avustralya, Kanada ve Belçika gibi uluslararası pazarlarda tanıtıldı ve McDonald's yeni tarifin övgü dolu eleştiriler aldığını söyledi.

Reklamı Succession yıldızı seslendirdi

McDonald's, yenilenen burgerlerini kutlamak için ikonik maskotlarından biri olan Hamburgler'in de geri döndüğünü duyurdu. Zincir Pazartesi günü Succession'ın yıldızı Brian Cox'un seslendirdiği bir reklam yayınladı. 

2018'den bu yana ilk tarif değişikliği

Yeni burgerler, Chicago merkezli şirketin Quarter Pounder'ları için dondurulmuş sığır etinden taze sığır etine geçtiğini duyurduğu 2018'den bu yana McDonald's'tan gelen ilk tarif değişikliği. McDonald's 2021 yılında, Popeyes ve Chick-fil-A arasında yaşanan tavuklu sandviç savaşının ortasında, Baharatlı Tavuklu Sandviç seçeneği ve Deluxe Tavuklu Sandviç ile birlikte Çıtır Tavuklu Sandviç'i piyasaya sürmüştü. Bu yılın başlarında McDonald's tavuklu sandviçe McCrispy adını vererek yeniden markalaştırdı ve anısına Bacon Ranch McCrispy ve Bacon Ranch Deluxe McCrispy olmak üzere üç ek tavuklu sandviç ürününü piyasaya sürdü. 

McDonald's en son Ocak ayı sonunda, artan menü fiyatları nedeniyle mağaza satışlarında yüzde 10'dan fazla büyüme ile güçlü kazançlar açıkladı. Birleşik Krallık'ta zincir kısa süre önce beş popüler menünün fiyatlarını artırdı:  McDonald's fast food restoranlarının dışında kısa süre önce yüzlerce kurumsal çalışanını işten çıkardı ve ABD'de neredeyse bir düzine saha ofisini kapattı. Wall Street Journal'a göre, uzun süredir ve yeni işe alınan bazı çalışanlara daha düşük ücretle çalışmaya devam etme seçeneği verildi. İşten çıkarmalar öncesinde McDonald's'ın hem kurumsal hem de şirkete ait restoranlarında yaklaşık 150 bin çalışanı vardı.