04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen

"Muharrem İnce" ile ilgili içerikler

Muharrem İnce

Muharrem İnce (4 Mayıs 1964; Elmalık, Yalova), Türk öğretmen, siyasetçi ve Memleket Partisi genel başkanıdır. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmiştir.

2002 ve 2015 yılları arasında yapılan tüm genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 18 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmak için grup başkanvekilliği görevinden istifa etmiştir. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmuş ve seçime katılan vatandaşlardan %30.67'sinin oyunu alarak ikinci olmuştur.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kararına ilk tepkiler
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in kararına ilk tepkiler

Altılı Masa'nın perşembe günü gerçekleşen 12. toplantısında 5 parti cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ismi üstünde uzlaştı. Meral Akşener dün İYİ Parti'nin, CHP Lideri'ni desteklemediğini açıkladı. Muhalefetteki bölünme üzerine açıklamalar üst üste geldi

TÜRKİYE 03 Mart 2023