05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.12.2022 19:11 | Son Güncelleme: 11.12.2022 19:38

Karl Lagerfeld Z kuşağına odaklanan yeni marka kurdu

Karl Lagerfeld şirketi kurucusu Karl Lagerfeld'in mirasına bir saygı duruşu olarak ve Z kuşağını giydirme hedefiyle yeni markası Karl Lagerfeld Jeans'i tanıttı. Şirketin CEO'su "Karl Lagerfeld Jeans bir yayılma hattı değil, yeni logosu, marka kodları ve kimliğiyle kendi başına bir marka" dedi
Karl Lagerfeld Z kuşağına odaklanan yeni marka kurdu

Karl Lagerfeld şirketi, Z kuşağını göz önünde bulundurarak Karl Lagerfeld Jeans'i kurdu. Karl Lagerfeld Jeans Z bol kalıplar, cesur renkler ve cinsiyet tanımına akıcı bir yaklaşımla Z kuşağını giydirmek istiyor ve büyük hedefleri var. Markanın ilk ürünü perşembe günü Karl.com ve Zalando'da satışa çıkacak. 

Karl Lagerfeld CEO'su Pier Paolo Righi, "Karl Lagerfeld Jeans hattının ileride ana hattımıza benzer büyüklükte bir iş üretebileceğine inanıyoruz ve buna göre kaynak ayıracağız ve bu fırsatı göz önünde bulundurarak hedef kitlemizle bağlantı kuracağız" dedi. Fiyatların ana seri denimden daha düşük olacağını belirten Righi, "Karl Lagerfeld Jeans bir yayılma hattı değil, yeni logosu, marka kodları ve kimliğiyle kendi başına bir marka" açıklamasını yaptı. 

Moda evi, ana işinin bir parçası olarak uzun süredir denim satıyor ve toplam koleksiyon boyutunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. Ve markanın kurucusu 2019 yılında yaşamını yitiren Karl Lagerfeld, 2000'lerin başından itibaren kot pantolonu bir üniforma gibi benimsedi ve sık sık kendi markasına ait kot pantolonlar giydi. Özellikle siyah kotu tercih eden ünlü modacının mirası da bu şekilde sürdürülerek genç nesle aktarılıyor.