20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.09.2024 14:46 | Son Güncelleme: 07.09.2024 15:19

İngiltere'deki Oasis fiyaskosunda Ticketmaster’a soruşturma: Bilet fiyatları mercek altında

90’ların sevilen grubu Oasis’in yeniden birleşme turnesi için satışa sunulan biletlerin fiyatlarını gören hayranlar şikayette bulundu. İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Ticketmaster’a fahiş fiyat gerekçesiyle soruşturma başlattı
İngiltere'deki Oasis fiyaskosunda Ticketmaster’a soruşturma: Bilet fiyatları mercek altında

Oasis’in yeniden birleşme turnesinin biletlerinde fahiş fiyat uygulandığına yönelik şikayetler üzerine İngiltere’nin rekabet denetleme kurumunu biletlerin satışını yapan Ticketmaster için harekete geçti. 90'ların Britpop grubu Oasis’in hayranlar hafta sonu satışa sunulan online biletlerin fiyatlarının yüksek olduğunu bildirdiler. Başlangıçta 135 sterlin olarak ilan edilen bazı biletlerin fiyatlarının beklenmedik şekilde 350 sterline kadar çıkması sonrası Ticketmaster'ın fiyatların talebe göre ayarlandığı ‘dinamik fiyatlandırma’ uygulamasına bağlandı. 

Dinamik fiyatlandırma yasa dışı değil, ancak İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) Ticketmaster'ın insanlara biletlerin nasıl fiyatlandırılacağı konusunda net bilgi vermeyerek tüketiciyi koruma yasalarını ihlal edip etmediğini inceleyeceğini söyledi. Düzenleyici kurum Oasis hayranlarının deneyimlerini paylaşmaları için bir web sitesi kurdu. Soruşturmanın bir parçası olarak Oasis'in yönetimi ve tur organizatörleriyle de görüşülmesi bekleniyor.

‘Birçok kişinin fiyat karşısında şaşırdığı açık’

Ayrı bir açıklama yapan bakanlar, hükümetin dinamik fiyatlandırmayı, bilet satışları ve tüketicinin korunmasına ilişkin önceden planlanmış bir incelemenin parçası olarak değerlendireceğini söyledi. CMA İcra Kurulu Başkanı Sarah Cardell şunları söyledi “Taraftarların bilet satın alırken adil muamele görmeleri önemlidir, bu nedenle bu soruşturmayı başlattık. Birçok kişinin kötü bir deneyim yaşadığını düşündüğü ve check-out sırasında biletlerinin fiyatı karşısında şaşırdığı açıktır. CMA ayrıca hükümetin, biletlerini nereden alırlarsa alsınlar, biletleme sektöründeki tüketicilere daha güçlü koruma sağlayacak tedbirler konusunda istişarede bulunacağına dair yaptığı son açıklamayı da memnuniyetle karşılamaktadır” dedi. Bir Ticketmaster sözcüsü “CMA ile işbirliği yapmaya kararlıyız ve bilet satışıyla ilgili daha fazla bilgiyi kendileriyle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.