28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 18.11.2022 21:05 | Son Güncelleme: 18.11.2022 21:41

Taylor Swift bilet satışlarında yaşanan aksaklık nedeniyle Ticketmaster'ı suçladı

Taylor Swift, Eras turu biletlerinde yaşanan aksaklık sonrasında Ticketmaster'ın satışı iptal etmesi nedeniyle açıklama yaptı. Swift, açıklamasında şirketin ismini vermeden suçladı. ABD Adalet Bakanlığı da satış fiyaskosunun ardından Ticketmaster hakkında soruşturma başlattı
Taylor Swift bilet satışlarında yaşanan aksaklık nedeniyle Ticketmaster'ı suçladı

Ticketmaster, bugün yapılması planlanan Taylor Swift’in Eras turu bilet satışını iptal etti. Salı günü yapılan ön satışta bir günde 2 milyon bilet satışıyla rekora imza atan Swift konuya dair Instagram hesabından açıklama yaptı. 32 yaşındaki şarkıcı, şirketin yüksek talebi karşılayabileceğinden emin olduğunu iddia ederek onları suçladı. 

Şarkıcının merakla beklenen Eras turu için yapılan ön satışlarda Ticketmaster'da yoğunluk nedeniyle birçok sorun çıktı. Swift hayranlarının bir kısmı bilet alamadıkları için şikayetlerini dile getirdi. Site ödeme işlemleri sırasında defalarca çöktü. 

Ardından, bilet satış sitesi, bugün saat 10.00'da yapılması planlanan toplu satışın olağanüstü yüksek talepler ve bu talebi karşılamak için yetersiz kalan bilet stoğu nedeniyle iptal edildiğini açıkladığında hayranların daha da öfkesine yol açtı. Bilet fiyaskosundan sonra, binlerce Taylor hayranı kalp kırıklıklarını paylaşmak için sosyal medyaya akın ettiler, ağlayarak ve Taylor'a müdahale etmesi ve bir şeyler yapması için yalvardıkları videolar yayınladılar. 

Şirketin adını vermeden eleştirdi

Taylor açıklamasında herkes kadar sinirli olduğunu söyledi. Swift, “Hayranlarımı koruduğumu söylemeye gerek yok” diyerek başladı. Taylor, şirketin adını vermeden, kendisi için güvenmesi gerçekten zor olmasına rağmen hayranlarının deneyiminin kalitesini artıracağını" düşündüğü için Ticketmaster'ın sistemini kullanmayı seçtiğini belirterek devam etti. 

Taylor şöyle devam etti: Bunu, hayranlarımı benim kadar önemseyen ekibimle kendim yaparak hayranlarımın deneyim kalitesini artırmak için özellikle yaptım. Bu ilişkiler ve sadakatlerle bir dış sisteme güvenmek benim için gerçekten zor ve hataların geri dönüşü olmadan gerçekleşmesini izlemek benim için dayanılmaz. 

"Mazeret üretmeyeceğim"

Cardigan şarkıcısı, "insanların bilet almaya çalışırken bu kadar zorlanmasının birçok nedeni olduğunu" ve şu anda "durumun ileriye dönük olarak nasıl iyileştirilebileceğini anlamaya çalıştığını" ekledi. Swift, “Kimseye mazeret üretmeyeceğim çünkü onlara bu tür bir talebi karşılayıp karşılayamayacaklarını defalarca sorduk ve yapabileceklerinden emin olduk. 2,4 milyon kişinin bilet alması gerçekten şaşırtıcı, ancak çoğunun biletleri almak için birkaç ayı saldırısına uğramış gibi hissetmesi beni gerçekten sinirlendiriyor" dedi ve hayranlarına teşekkür etti. 

Ticketmaster hakkında soruşturma başlatıldı

ABD Adalet Bakanlığı, satış fiyaskosunun ardından Ticketmaster hakkında antitröst soruşturması başlattı. Soruşturma Ticketmaster'ın çatı şirketi Live Nation Entertainment'ın milyarlarca dolarlık canlı müzik endüstrisindeki hakimiyetini kötüye kullanıp kullanmadığına odaklanacak.