08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 16:09 | Son Güncelleme: 11.07.2024 16:17

ALF’in çocuk yıldızı Benji Gregory hayatını kaybetti

80’li yılların popüler dizisi ALF’teki rolüyle çocuk yaşta ünlenen Benji Gregory 46 yaşında hayatını kaybetti. NYT'ye göre Gregory'nin kız kardeşi, oyuncunun arabasında sıcak çarpması sonucu öldüğünü söyledi
ALF’in çocuk yıldızı Benji Gregory hayatını kaybetti

Alexandra E. Petri / New York Times

1980'li yılların popüler televizyon dizisi ALF’de çocuk oyuncu olarak rol alan Benji Gregory 46 yaşında hayatını kaybetti. Ölümü kız kardeşi Rebecca Pfaffinger tarafından doğrulanan oyuncunun resmi ölüm nedeni henüz belirlenmedi. Pfaffinger'e göre Gregory ve köpeği Hans, 13 Haziran'da Arizona'da bir bankanın otoparkında arabasının içinde ölü bulundu. Pfaffinger, Facebook'ta yaptığı paylaşımda Gregory'nin araçta uyuyakaldığını ve sıcak çarpmasından öldüğünü söyledi.

Gregory 8 yaşındayken rol aldığı ALF dizisindeki Brian Tanner karakteriyle tanınıyordu. Eylül 1986'da gösterime giren NBC kanalında yayınlanan dizi, Melmac gezegeninden gelen sivri kulaklı bir uzaylının garajlarına iniş yapmasıyla hayatları değişen bir aileyi konu alıyordu. Tanner ailesi uzaylıya, Alien Life Form (Uzaylı Yaşam Formu)'un kısaltması olan ALF adını verir ve o da aileyle birlikte yaşamaya başlar. Bu süreçte insanoğlu hakkındaki gözlemlerini dile getirir. ALF dizisi o dönem hit haline geldi ve 4 sezon yayınlandı. Gregory, 2022’de YouTube'daki BTM Legends Corner programında yaptığı röportajda “ALF ile etkileşim kurmak oldukça doğal hale geldi" dedi.

Benji Gregory

Oyunculuğu bıraktı donanmaya katıldı

IMDB profiline göre Benjamin Gregory Hertzberg 26 Mayıs 1978'de Los Angeles’ta doğdu. Gregory, ALF’in yanı sıra 1980'lerde The A-Team, Punky Brewster ve Amazing Stories gibi başka hit dizilerde de rol aldı. Gregory'nin sinema filmleri arasında Whoopi Goldberg'in canlandırdığı Manhattan'daki yalnız bir bilgisayar programcısını konu alan 1986 yapımı komedi filmi Jumpin' Jack Flash ve 1993 yapımı animasyon filmi Once Upon a Forest yer alıyor. IMDB'ye göre, Gregory oyunculuğu bıraktı ve 2004 yılında Mississippi'de konuşlu ABD Donanması'nda havacı astsubay oldu. Kız kardeşi, bipolar bozukluk ve depresyonla yaşadığını ve her ikisi için de bakım aldığını söyledi.

© 2024 The New York Times Company