02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2022 12:49 | Son Güncelleme: 21.11.2022 14:50

Ben Affleck ve Matt Damon yapım şirketi kuruyor

Oscar ödüllü aktörler Ben Affleck ve Matt Damon birlikte yapım şirketi kuracaklarını duyurdu. New York Times'ın haberine göre Affleck şirketin CEO'su olurken Damon kreatif direktör olacak
Ben Affleck ve Matt Damon yapım şirketi kuruyor

Brooks Barnes / The New York Times

Hollywood'un en güçlü yıldızları, yönetmenleri ve yazarları, geçmiş yıllarda olduğu gibi, büyük çıkış yapan filmlerden elde edilen parayı eğlence şirketlerinin paylaşmayı reddetmesinden duydukları memnuniyetsizliği giderek daha fazla dile getiriyorlar.

Ben Affleck ve Matt Damon Pazar günü harekete geçmeye karar verdiklerini duyurdular. Kiralık çalışmaya devam etmek yerine, Artists Equity adında bağımsız bir prodüksiyon şirketi kurmayı planlıyorlar ve RedBird Capital Partners yatırım firmasından en az 100 milyon dolarlık finansman sağladılar.

"Kariyerimin sonraki perdesi"

Affleck ve Damon da bilinmeyen bir miktarda sermaye taahhüt ettiler. Daha önce Argo ve The Town gibi filmlerin yapımcılığını yapan Affleck, yalnızca Artists Equity için çalışmayı kabul etti. Affleck, “Bu kariyerimin bir sonraki perdesi” dedi. Damon belirli sayıda filmde rol almayı taahhüt ancak kaç tane olduğu açıklanmadı. 52 yaşındaki aktör yalnızca şirket için yapımcılık yapacak. 

İkili, film ve televizyon işindeki değişimden yararlanmayı umuyor. Artık Netflix gibi akış hizmetleri, içeriğin kalitesine hacimden daha fazla önem vermeye başlıyor. Affleck ve Damon, yüksek yeteneklere sahip oyuncuları ve kamera dışı zanaatkarları kendileri için çalışmaya teşvik etmek için bu insanlara kârdan pay vermeyi amaçladıklarını söylediler. 

Affleck, “Dijital platformlar çoğaldıkça, sahne arkasının paya katılımına son verdiler. Biz kısmen bu değerin bir kısmını yeniden yakalama ve adil bir şekilde paylaşmak için çaba veriyoruz. Sadece yazarlar, yönetmenler ve yıldızlar değil. Ama aynı zamanda görüntü yönetmenleri, editörler, kostüm tasarımcıları ve bence çok düşük ücret alan diğer önemli sanatçılar” dedi. 

50 yaşındaki Affleck CEO olurken, 52 yaşındaki Damon kreatif direktör olacak. Affleck ve Damon, 30 yıllık eğlence sektörü kariyerleri boyunca küresel gişede 10,7 milyar dolar hasılat yapan filmler üzerinde çalıştılar. Affleck, “Sanatçıların ne tür özgürlükleri özlediğini ve onlara nasıl yetki verilebileceğini biliyorum, yetişkin gibi davranılsın” ifadelerini kullandı. 

 © 2022 The New York Times Company