07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.01.2024 15:16 | Son Güncelleme: 08.01.2024 15:28

New York Times yazdı: 81. Altın Küre Ödülleri'nden öne çıkanlar

Oscar'ın habercisi olarak anılan 81. Altın Küre Ödülleri'nin sahiplerini bulmasıyla ödül sezonu açıldı. Aday olduğu 8 kategoriden 5'ini kazanan Oppenheimer geceye damga vurdu. New York Times, törenden hafızalara kazananları yazdı
Margot Robbie, Beverly Hills, Kaliforniya'da düzenlenen Altın Küre Ödülleri töreninde (Fotoğraf: Sinna Nasseri/The New York Times)
Margot Robbie, Beverly Hills, Kaliforniya'da düzenlenen Altın Küre Ödülleri töreninde (Fotoğraf: Sinna Nasseri/The New York Times)

Brooks Barnes / The New York Times

81. Altın Küre Ödülleri, pazar günü Hollywood'un ödül sezonunu özensiz bir şekilde başlattı: Sunucu Jo Koy'un enkaz gibi bir monolog sundu, kazananlar dönüşümlü olarak töreni ciddiye alıyor ya da almıyor gibi görünüyordu ve ödüller çok çeşitli film ve televizyon şovlara gitti.

Törene sekiz adaylıkla katılan Oppenheimer, en iyi drama, Christopher Nolan'ın yönetmenliği ve Cillian Murphy'nin oyunculuğu da dahil olmak üzere beş Altın Küre kazanarak gelecek Oscar yarışında öne çıkan film oldu. Barbie, The Holdovers ve Poor Things de önemli film ödülleri kazandı. İşte diğer bazı öne çıkanlar:

  • Dokuz kategoride en çok aday gösterilen film olan Barbie, yeni eklenen bir ödül olan en iyi sinema ve gişe başarısı ödülü de dahil olmak üzere iki ödül kazandı. Diğer zaferi ise en iyi şarkı dalında oldu.
  • HBO'nun Succession dizisi beklendiği gibi televizyon dalında en çok ödül kazanan yapım oldu. Dizi en iyi drama, kadın oyuncu (Sarah Snook), erkek oyuncu (Kieran Culkin) ve yardımcı erkek oyuncu (Matthew Macfadyen) ödüllerini topladı.
  • Gerçeküstü bir bilim kurgu romantizmi olan Poor Things komedi/müzikal dalında en iyi film ödülünü kazandı. Filmin yıldızı Emma Stone komedi dalında en iyi kadın oyuncu dalında Altın Küre alırken, Paul Giamatti (The Holdovers) komedi dalında en iyi erkek oyuncu heykelciğini aldı.
  • Lily Gladstone Killers of the Flower Moon filmindeki performansıyla drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanarak bu ödülü kazanan ilk Amerika yerlisi oldu.
  • Da'Vine Joy Randolph (The Holdovers) en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldı. Robert Downey Jr. (Oppenheimer) en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.
  • Netflix'in Beef ve FX'in The Bear dizilerinin her biri üç Küre kazandı. Beef en iyi mini dizi seçildi ve Ali Wong ve Steven Yeun dizideki oyunculuklarıyla ödüle layık görüldü. The Bear en iyi komedi dalında ödül kazanırken, dizinin iki yıldızı Ayo Edebiri ve Jeremy Allen White da performanslarıyla onurlandırıldı.

Geçen yılın büyük bir bölümünde sektörü durduran ikiz sendika grevlerinin çözülmesinden bu yana Hollywood'un önde gelenleri ilk kez bir araya geldi. Globes'un kendisi de programın satılması, oylama sisteminin elden geçirilmesi ve kanalın NBC'den CBS'e geçmesiyle sonuçlanan etik, finans ve çeşitlilik skandalını geride bırakarak yeni bir sayfa açmak istiyordu.

Siyasetten uzak duruldu

Son yıllarda Altın Küre, birçok tartışma ve kaygılarla ilgili konuşmalarla tanınır hale geldi. Geçtiğimiz yıl törende Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy , ülkesinin Rusya ile olan savaşı hakkında konuşmuştu. Bu kez sunucu ve kazananlar siyasetten uzak durmaya kararlı görünürken, İsrail-Hamas savaşı gibi sıcak konulara değinilmedi.

Altın Küre ne kadar değişirse, o kadar aynı kalıyor gibi görünüyor. Tıpkı geçmişte olduğu gibi seçmenler ödüllerini geniş bir alana yaydılar; beş film en az iki ödül kazandı. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da en iyi senaryo ödülü bir Fransız filmi olan Anatomy of a Fall'a gitti. İki düzine ödül tahmincisinin tahminlerini derleyen Gold Derby, Barbie'nin kazanacağını öngörmüştü.

2024 Altın Küre kazananları

Sinema

En İyi Film (Drama): Oppenheimer

En İyi Film (Komedi/Müzikal): Poor Things

En İyi Yönetmen: Christopher Nolan - Oppenheimer

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Cillian Murphy - Oppenheimer

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Lily Gladstone - Killers of the Flower Moon

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal): Paul Giamatti - The Holdovers

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal): Emma Stone - Poor Things

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Da’Vine Joy Randolph - The Holdovers

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Robert Downey Jr. - Oppenheimer

En İyi Senaryo: Justine Triet & Arthur Harari - Anatomy of a Fall

En İyi Özgün Müzik: Oppenheimer

En İyi Özgün Şarkı: What Was I Made For? Billie Eilish O'Connell & Finneas O'Connell - Barbie

En İyi Yabancı Film: Anatomy of a Fall

En İyi Animasyon Film: The Boy and the Heron

Televizyon

En İyi Dizi (Drama): Succession

En İyi Dizi (Komedi): The Bear

En İyi Mini Dizi / TV Filmi: Beef

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Kieran Culkin - Succession

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Sarah Snook - Succession

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Ayo Edebiri - The Bear

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Jeremy Allen White - The Bear

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Drama/Komedi): Matthew Macfadyen - Succession

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Drama/Komedi): Elizabeth Debicki - The Crown

En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi/TV Filmi): Steven Yeun - Beef

En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi/TV Filmi): Ali Wong - Beef

© 2024 The New York Times Company