29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 05.10.2022 15:47 | Son Güncelleme: 08.10.2022 16:08

New York Times yazdı: Angelina Jolie, Brad Pitt'i istismarla suçladığı yeni bir dava açtı

Brad Pitt'in şaraphanedeki hisselerini ondan habersiz sattığı için dava açtığı Angelina Jolie, eski eşine karşı dava açtı. New York Times, istismar iddialarını da içeren dava dosyasını yazdı
New York Times yazdı: Angelina Jolie, Brad Pitt'i istismarla suçladığı yeni bir dava açtı

Julia Jacobs / The New York Times

Angelina Jolie, dün eski eşi Brad Pitt'e karşı çapraz şikayette bulundu. Yeni mahkeme belgelerinde Jolie, Pitt’in 2016 yılında özel bir uçakta yaptığı ve evliliklerinin sona ermesine yol açan davranışı olarak tanımladığı taciz olayının ayrıntılarını açıkladı. 

Jolie'nin avukatları, Los Angeles'ta bir zamanlar ünlü Hollywood aktörlerinin sahip olduğu bir şaraphane için açılan davanın bir parçası olarak açılan karşı davada, işletmedeki payını Pitt'e satma müzakerelerinin, Pitt'in kendisine ve çocuklarına yönelik fiziksel ve duygusal istismarı hakkında mahkeme dışında konuşmasını yasaklayacak bir gizlilik anlaşması imzalama talebi üzerine bozduğunu belirtti. 

Çocuğunun boğazını sıktı

Jolie’nin sunduğu mahkeme dosyaları, Eylül 2016'da Pitt, Jolie ve altı çocuğu Fransa'dan Kaliforniya'ya uçarken uzun süreli fiziksel ve sözlü istismarı tanımlıyor. Dosyalarda yer alan ifadelere göre Pitt çocuklardan birinin boğazını sıktı ve diğerinin yüzüne vurdu. Sonra Jolie'yi başından yakaladı ve salladı, daha sonra Jolie ve çocukların üzerine bira ve şarap döktü. Uçuşlar üzerinde yargı yetkisine sahip olan federal yetkililer olayı araştırdı ancak suçlamada bulunmadılar. Uçak yolculuğundan günler sonra Jolie boşanma davası açtı.

Pitt’in avukatı Anne Kiley, aktörün geçmişte yaptığı bazı şeylerin sorumluluğunu zaten kabul ettiğini ancak yapmadığı şeyler için sorumluluk kabul etmeyeceğini söyledi. 2016’da çeşitli yayınlara konuşan Pitt’e yakın bazı kaynaklar, çocuklarına karşı tacizde bulunmadığını söylemişti. 

Jolie ve Pitt'in ayrılığı, çocuklarının velayetini ve Pitt’in Fransız şaraphanesi hakkında başlatılan mahkeme savaşıyla birlikte yıllarca devam etti. Pitt'in bu yıl açtığı davasında, eski karısını, şirketin yarısını onun onayı olmadan Stoli Group'un bir yan kuruluşuna satarak sözleşmeden doğan haklarını ihlal etmekle suçladı.

Jolie'nin şikayeti hissesini ancak bir gizlilik anlaşması talebi üzerine görüşmeler bozulduktan sonra satmasını da içeriyor. Ayrıca mahkeme dosyasında Pitt'in 2016 yılında uçakta Jolie'ye ve çocuklarına fiziksel olarak saldırdığı iddialarını araştıran FBI ajanının, hükümetin Pitt'i o günkü davranışı nedeniyle federal bir suçla suçlamak için muhtemel bir nedeni olduğu sonucuna vardığı belirtiliyor.

Soruşturmaya gerek görülmedi

Ağustos ayında çeşitli haber kuruluşları tarafından bildirilen ve daha sonra The New York Times tarafından elde edilen davayla ilgili, redaksiyondan geçirilmiş bir FBI raporunda, ajanın ABD Savcılığına bu olayla ilgili olası bir nedenin ayrıntılarını sağladığı ifade ediliyor. Raporda, “Belgeyi inceledikten sonra, Amerika Birleşik Devletleri Avukatlık Bürosu temsilcisi, dava görevlisi ile bu soruşturmanın esasını tartıştı. Bu davada cezai kovuşturmanın çeşitli faktörler nedeniyle takip edilmeyeceği tüm taraflarca kabul edildi” deniliyordu.

FBI raporu, Jolie'yi davayla ilgili suçlamaları destekleyip desteklememe konusunda çelişkili olarak nitelendirdi. FBI'dan temsilciler ve Los Angeles'taki ABD Avukatlık Ofisi konuyla ilgili yorum taleplerini kabul etmedi.

"Pitt dava açarak Jolie'yi zorladı"

Jolie'nin avukatları çapraz şikayette bulunurken, “Jolie, çocuklarını Pitt'in o gün aileye çektirdiği acıyı tekrar yaşamaktan korumak için elinden geleni yaptı. Ancak Pitt, Jolie'nin mali hayatı üzerindeki kontrolünü yeniden sağlamak kadro dışı bir  iş ortağı olarak eski kocasına yeniden katılmaya zorlamak için bu davayı açtığında, Pitt, Jolie'yi ilk kez bu konularda kendini alenen savunmaya zorladı” ifadelerini kullandı. 

Fransız şaraphanesi, boşanmış çift arasında hukuki bir anlaşmazlığın merkezinde yer alıyor. Şubat ayında Pitt, Jolie ve eski şirketini, şarap şirketindeki hissesini Stoli Group'un bir yan kuruluşu olan Tenute del Mondo'ya sattığında sözleşmeden doğan beklentilerini ihlal ettiğini iddia ederek dava etti.

Pitt’in söylediğine göre eski çift, iki tarafın da diğerinin rızası olmadan şaraphanedeki payını satmayacağına dair bir anlayışa sahipti. Pitt’in dava dosyalarında yer alan iddialarına göre Jolie kasten Pitt’in sözleşmeden doğan haklarını ihlal ederek satışı gizlice tamamladı. Geçen ay, Jolie'nin şu anda Stoli Group'a ait olan eski şirketi, Pitt'e karşı dava açarak, olaylara ilişkin yorumunu ve satışın düşmanca bir devralma oluşturduğu iddiasını reddetti. 

Alkol sorunu nedeniyle sattı

Jolie'nin Salı günü Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne açtığı kendi karşı davasında, Pitt'in kabul edilen alkol sorunu göz önüne alındığında, kısmen alkolle ilgili bir işe katılmaktan rahatsız olduğu için şarap işindeki payını satmayı seçtiğini söyledi. Pitt, 2019'da Times'a, Jolie'nin boşanma davası açtıktan sonra Adsız Alkolikler'de zaman geçirdiğini ve ayık kalmaya kararlı olduğunu anlattı. Bununla birlikte şiakyette Pitt'in tarif ettiğine benzer yazılı veya sözlü bir anlaşma olmadığı, Pitt'in aslında ilişkinin sona ermesi durumunda bir plan olması gerektiği fikrini reddettiği iddia edildi.

© 2022 The New York Times Company