26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2022 23:40 | Son Güncelleme: 07.07.2022 10:57

Brad Pitt prosopagnozi ile mücadelesini anlattı: Kimse bana inanmıyor

Brad Pitt son röportajında insanların yüzünü ayırt edememeye neden olan prosopagnozi ile mücadele ettiğini ancak çevresinde hiç kimsenin ona inanmadığını söyledi
Brad Pitt prosopagnozi ile mücadelesini anlattı: Kimse bana inanmıyor

Brad Pitt, nadir görülen ve yüz körlüğü olarak da bilinen prosopagnozi ile mücadele ettiğini anlattı. 58 yaşındaki aktör kimsenin ona inanmadığını itiraf etti. Pitt, genellikle kişiyi hayatının çoğunda veya tamamında etkileyen yüzleri tanıyamama olan prosopagnoziden muzdarip olduğunu düşünüyor.

Bu durumdaki birçok kişi, aile üyelerini, eşlerini veya arkadaşlarını bile tanıyamaz ve insanları tanımak için yürüyüş şeklini, saç stilini, sesini veya kıyafetlerini hatırlamak gibi alternatif yollar kullanarak baş etmeye çalışır. 

Brad'e resmi olarak teşhis konmamış olsa da, uzun süredir kendisinin zorlandığına inanıyor. Hatta aktör bu nedenle insanların, onun bilerek mesafeli olduğunu düşünmesine yol açtığı için endişeli olduğunu bile söyledi. GQ’ya konuşan Pitt, “Hiç kimse bana inanmadı. Ben de prosopagnozi olan başka biriyle tanışmak istedim” dedi. 

"Egoist davrandığımı düşünüyorlar"

Brad daha önce 2013'teki durumla mücadelesinden bahsetti ve Esquire'a şunları söyledi: “Pek çok insan benden nefret ediyor çünkü onlara saygısızlık ettiğimi düşünüyorlar. “Egoist davranıyorsun. Kendini beğenmişsin" gibi bir şeyler söylüyorlar ancak bu benim için bir gizem. Bir yüzü kavrayamıyorum. Test yaptıracağım" 

2017'de yapılan bir araştırma, doğduklarında zayıf olarak kabul edilen çocukların büyüdüklerinde yüzleri tanımada daha zayıf olduğunu buldu. Araştırmacılar, doğumda düşük kiloya sahip olmanın, görsel bilgilerle ilgilenen alanlar da dahil olmak üzere, beynin bazı bölümlerinin gelişme biçimindeki bozukluklarla bağlantılı olduğuna inanıyor.

(Kaynak: DailyMail, Pagesix)