14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2024 14:55 | Son Güncelleme: 13.02.2024 15:01

New York Times yazdı: Taylor Swift Beyaz Saray'ı ziyaret edecek mi?

Super Bowl'da kazanan takımın Beyaz Saray'ı ziyaret etmesi ABD'de bir gelenek. Taylor Swift'in, kazanan takımdaki erkek arkadaşını desteklemek için tribünlerde olması nasıl dikkat çektiyse onunla birlikte Beyaz Saray'a gidip gitmeyeceği de merak ediliyor
Fotoğraf: Doug Mills/The New York Times
Fotoğraf: Doug Mills/The New York Times

Katie Rogers / The New York Times

Kansas City Chiefs Super Bowl'u kazandı. Ancak bir saniyeliğine asıl habere odaklanalım: Bu, uluslararası süperstar, futbol tutkunu ve bir zamanlar Biden'ın destekçisi olan Taylor Swift'in Beyaz Saray'ı ziyaret edeceği anlamına gelebilir mi? 

Pazartesi günü Beyaz Saray'ın şarkıcıya bir davetiye gönderip göndermeyeceği sorulan Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, bu kararın Başkan Joe Biden'a değil takıma ait olduğunu söyledi. Jean-Pierre, "Bu Chiefs'e bağlı olacak ve tabii ki geldiklerinde onlarla kimin geleceğine onlar karar verecek. Bildiğiniz gibi bu bir Beyaz Saray geleneğidir. Katılım ve kimlerin burada olacağı konusunda konuşamam ama onları burada görmek için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gezegende hala konunun detaylarını bilmeyenler varsa biraz arka planından bahsedelim: Pop şarkıcısı Swift, sonbahardan bu yana Chiefs'in sıkı oyuncusu Travis Kelce ile birlikte. Kısmen kız arkadaşının yıldız gücü sayesinde NFL'deki en ünlü oyunculardan biri olan Kelce, Beyaz Saray'da galibiyetlerini kutlamak için başkandan geleneksel bir davet alacak olan takımda yer alıyor. 

Seçimleri etkileyecek iddiaları

Swift'in Beyaz Saray'a yapacağı bir ziyaret, Biden'ın yeniden seçilme şansını artıracak ve muhtemel rakibi Donald Trump'ın şansını azaltacak güce sahip olduğuna dair çeşitli teorileri güçlendirecektir. Son haftalarda Biden'ın müttefikleri, Swift'in 2020'de yaptığı gibi bir destek verebileceği beklentisiyle çalkalanıyor. Trump da bu ihtimal konusunda endişeli görünüyor. Eski başkan hafta sonu bir sosyal medya paylaşımında, Swift'in başarısına katkıda bulunan yasalardan sorumlu olduğunu söyledi. Trump, "Ülkemizin tarihindeki en kötü ve en yozlaşmış Başkan olan sahtekar Joe Biden'ı desteklemesinin ve kendisine bu kadar çok para kazandıran adama sadakatsizlik etmesinin imkanı yok. Bunun yanı sıra, her ne kadar Liberal olsa ve muhtemelen bana katlanamasa da erkek arkadaşı Travis'i seviyorum!" dedi. 

34 yaşındaki Swift konuyla ilgili yorum yapmadı ancak geçmişte insanlar çalışmalarını sahiplenmeye çalıştığında iyi tepki vermemişti. Her halükarda, Tokyo'daki turnesinden Las Vegas'taki Super Bowl'a seyahat ettikten sonra meşguldü ve muhtemelen jet-lag olmuştu. Orada ulusal televizyonda içkisini yudumladı, erkek arkadaşını desteklemek için zıpladı ve Chiefs kazandıktan sonra sevgilisini öpmek için sahada ona katıldı.

Pazar akşamı, şarkıcının boş zamanlarında Demokrat Parti ya da Pentagon için çalıştığı ve 34 yaşındaki Kelce ile olan aşkının aslında Trump'ı engellemeye yönelik uğursuz bir planın parçası olduğu yönündeki muhafazakar komplo teorisinden bahseden Trump değil Biden'dı. Ya da buna benzer bir şey. Biden'ın hesabı maçtan sonra sosyal medyada "Tıpkı çizdiğimiz gibi, @Chiefs" diye bir paylaşım yaptı.

2016'dan sonra siyasete girdi

Swift, destek vermekten kaçındığı için eleştirildiği ve gözlemcilerin siyasi inançları hakkında spekülasyon yaptığı 2016 başkanlık yarışından sonraki yıllarda siyasete girdi. 2018'de, ara seçimlerden önce, Instagram'da Cumhuriyetçi Senatör Marsha Blackburn'ün Demokrat rakibi Phil Bredesen'e oy vereceğini yazdı. Ancak Blackburn kazandı. 2020 tarihli belgeseli Miss Americana'da yer alan bir klip, Swift'in Bredesen'i destekleme kararının ardındaki müzakerenin kamuoyunda bilinenden daha yoğun olduğunu gösterdi. Bu klipte, gözyaşları içindeki Swift babasına "tarihin doğru tarafında" olması gerektiğini söylüyor ve "eğer kazanamazsa, en azından denedim" diyor. 

Bu konuşmada babası Scott Swift, kızını güvende tutmak için "zırhlı arabalar" sipariş etmek zorunda kaldığını söyleyerek onu siyasete karışmanın tehlikesi konusunda uyardı. Ekim 2020'de Taylor Swift, V Magazine ile yaptığı bir röportajda Biden'ı destekledi. Ünlü şarkıcı, "Bu yılki başkanlık seçimlerinde gururla Joe Biden ve Kamala Harris'e oy vereceğim. Onların liderliğinde, Amerika'nın çaresizce ihtiyaç duyduğu iyileşme sürecini başlatma şansına sahip olduğuna inanıyorum" dedi. Swift'in temsilcisi Tree Paine, şarkıcının Beyaz Saray'a gidip gitmeyeceği ya da Biden'ı desteklemeyi planlayıp planlamadığına ilişkin bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

© 2024 The New York Times Company