14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 17:44 | Son Güncelleme: 12.02.2024 18:03

Super Bowl 2024'te neler yaşandı? Taylor Swift etkisi, milyonluk reklamlar, kırılan rekorlar

Super Bowl 2024 önceki yıllara oranla farklıydı. Üst üste ikinci kez şampiyon olan Kansas City Chiefs'te Taylor Swift etkisi yaşanırken maçta en uzun gol rekoru kırıldı. Devre arası şovunda sahanın tozunu süpüren Usher büyük beğeni topladı. Milyonluk reklamda oynayan Beyonce yeni albümünü duyurdu
Kansas City Chiefs'in şutörü Harrison Butker, 52 metrelik rekorunu kutluyor (Doug Mills/The New York Times)
Kansas City Chiefs'in şutörü Harrison Butker, 52 metrelik rekorunu kutluyor (Doug Mills/The New York Times)

Amerikan Futbol Ligi NFL’in final karşılaşmaları olan Super Bowl 2024'te Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers'ı uzatmada 25-22 yenerek üst üste ikinci Super Bowl şampiyonluğu kazandı. Kansas City Chiefs galibiyetini rekorla süsledi. Kansas şutörü Harrison Butker 52 metreden gol atarak rekor kırdı.

Super Bowl'a dair en merak edilen konulardan biri Taylor Swift'in maçı izlemeye gelip gelemeyeceğiydi. Kansas City Chiefs'te oynayan erkek arkadaşı Travis Kelce için Tokyo turnesinden dönen Swift, tribünlerdeki yerini aldı. Maçın arından ise Kelce'i öpücük yağmuruna tuttu. 

30 saniyesi 7 milyon dolar olan Super Bowl reklamları dikkat çeken bir diğer unsurdu. Beyonce, Verizon için kamera karşısına geçti. Reklamın sonunda ise yeni albümünün müjdesini verdi. 

Dikkat çeken diğer reklam ise ABD başkanlık seçimleri için Robert F. Kennedy Jr’ı destekleyen organizasyon American Values 2024, seçim reklamının Super Bowl'da yer alması için 7 milyon dolar ödemesiydi. Yayınlanan reklam, Kennedy'nin amcası John F. Kennedy'nin 1960 yılındaki başkanlık kampanyasını destekleyen reklamın yeniden canlandırılmış haliydi. 

Milyonluk reklamlar söz konusuyken çalıntı iddiaları da kaçınılmaz oldu. Taylor Swift'e gönderme olarak çekildiği iddia edilen reklam, Super Bowl'un bir baba ve kızı nasıl yakınlaştırdığını konu ediniyor. Ancak bir sosyal medya kullanıcısı bu fikrin kendinden çalındığını öne sürdü. 

Devre arası şovunun yükünü üstlenen Usher, birçok ünlü sanatçıyla birlikte sahanın tozunu süpürdü. 30 yıllık kariyerindeki en iyi parçalarını başarılı şekilde bir araya getirmeyi başaran koreografi tüm NFL izleyicilerinden tam not aldı.