02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2024 12:01 | Son Güncelleme: 26.03.2024 12:08

NYT Kraliyet'teki krizi yazdı: Parlama sırası Camilla'da

Kraliyet Ailesi'nden aynı anda iki isme de kanser teşhisi konulmuş olması resmi görevlerde başka bir ismin parlamasına yol açtı. Bir zamanlar varlığı Kraliyet Ailesi'nin istikrarı için tehditmiş gibi görülen Camilla, şimdi büyük bir sağlık krizinin ortasında ailenin işlerini yükleniyor
NYT Kraliyet'teki krizi yazdı: Parlama sırası Camilla'da

Mark Landler ve Megan Specia / The New York Times

Geçtiğimiz haftalarda, hastalık Britanya'nın en görünür kraliyet figürlerinden ikisini, Galler Prensesi Catherine ve Kral 3. Charles'ı kenara iterken, ailenin ön saflarından bir üye boşluğa adım attı: Kraliçe Camilla. Kraliçe, geçen hafta Charles adına bir konuşma yapmak üzere Man Adası'na gitti ve kamu görevlileri ve çeşitli gruplarla bir araya geldi. Daha sonra Kuzey İrlanda'ya uçan Camilla, burada bir fırın ve kasap dükkanını ziyaret etti, bir edebiyat etkinliğine katıldı ve askeri geçit töreninde selamları kabul etti.

Dengeleyici güç

76 yaşındaki Camilla fotoğrafçılara gülümsedi. Ne kanser hastası bir kocaya bakmanın zorluğunu ne de bir gün sonra Kate olarak bilinen Catherine'in kendisine de kanser teşhisi konulduğunu açıklayacağını belli etti. Bu, kraliyet gözlemcilerinin tadını çıkardığı türden bir kader oyunu: Bir zamanlar varlığı Kraliyet Ailesi'nin istikrarını tehdit ediyor gibi görünen Camilla, büyük bir sağlık krizi sırasında dengeleyici bir güç olarak ortaya çıktı. 

Kocası tedavi görürken halkla buluşmalarını iptal eden ve Kate'in kemoterapi nedeniyle görevlerin dışında kalmasıyla Camilla yüksek profilli görevler üstlendi. Kral hastalanmadan önce planlanan Kuzey İrlanda gezisi, bölgenin mezhepsel şiddet mirası ve siyasi olarak kırılgan hükümeti göz önüne alındığında, onu diplomatik olarak hassas bir zemine itti. Tüm hesaplara göre, iyi bir performans sergiledi. 

Charles ve Kate hastayken yükü sırtlayan tek kıdemli Kraliyet mensubu Camilla değil. Kralın kız kardeşi Prenses Anne de Kraliyet etkinlikleriyle dolu günlüğünü tutmaya devam ediyor. Kate'in kocası Prens William, Paskalya tatilinden sonra tam zamanlı görevine dönmeyi umarken Charles da yabancı liderlerle görüşmeye ve Başbakan Rishi Sunak ile haftalık oturumunu gerçekleştirmeye devam etti.

Camilla'nın ortaya çıkışı kraliyet ailesi için akut bir sorun haline gelen durumu çözmüyor. The Daily Telegraph'a göre Camilla geçen yıl 233, Charles ise 425 resmi etkinlik gerçekleştirdi. Ancak her ikisi de 70'li yaşlarında ve genç nesil bu boşluğu dolduramıyor. Kate'in hastalığından önce bile, o ve William genç ailelerini gerekçe göstererek daha az kraliyet etkinliğine katıldılar. BBC'nin eski kraliyet muhabirlerinden Peter Hunt, "Yaptıkları işi değiştirmek zorunda kalacaklar. William ve Kate'in yokluğunda yeterli insan gücüne sahip değiller. Eskiden olduğu gibi bir şeyler sunamayacaklar" dedi.

©️ 2024 The New York Times Company