03 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.10.2024 12:26 | Son Güncelleme: 03.10.2024 12:28

NYT ortaya çıkan yeni detayları yazdı: Epstein davasında mühürlü ifade açıldı

Jeffrey Epstein'ın cinsel istismar mağdurlarından biri, J.P. Morgan Chase'e karşı açılan toplu davada yakın zamanda ortaya çıkan bir ifadeye göre, finansçının kendisini sık sık takip ettirdiğini anlattı. New York Times yeni açılan mühürlü ifadeyi yazdı
NYT ortaya çıkan yeni detayları yazdı: Epstein davasında mühürlü ifade açıldı

Matthew Goldstein / The New York Times

Jeffrey Epstein'ın cinsel istismar mağdurlarından biri, JPMorgan Chase'e karşı açılan toplu davada yakın zamanda ortaya çıkan bir ifadeye göre finansçının kendisini sık sık takip ettirdiğini ve bu nedenle asla kurtulamayacak gibi hissettiğini anlattı. Yüzlerce cinsel istismar mağduru adına açılan davada baş davacı olarak görev yapan ve davada Jane Doe 1 olarak tanımlanan kadının ifadesinden alıntılar, The New York Times'ın Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Jed Rakoff'a verdiği dilekçenin ardından çarşamba günü yayınlandı.

200 kadına tazminat ödedi

Jane Doe 1 Mart 2023'teki ifadesinde, “Ben gidiyordum ve başka bir kız geliyordu. Haftalık olarak onun istek ve ihtiyaçlarına bağlıydı. Her gün orada olabiliyordum ya da bir günde iki kez gidebiliyordum. Gelip gidiyorduk ve denk geliyorduk sürekli. Orada her zaman kızlar vardı" dedi. Ülkenin en büyük bankası olan JPMorgan, geçen yıl davayı çözmeyi kabul etti ve Epstein tarafından cinsel istismara uğrayan ve çoğu o dönemde ergenlik çağında olan yaklaşık 200 kadına 290 milyon dolar tazminat ödedi.

JPMorgan aleyhine 2022 yılında açılan davada banka, Epstein'ın seks ticareti operasyonuyla ilgili tekrarlanan uyarı işaretlerini on yıldan uzun bir süre boyunca görmezden gelmekle suçlanıyordu çünkü Epstein kârlı bir müşteriydi. Banka o dönemde anlaşmanın “tüm tarafların yararına” olduğunu söylemişti. Epstein Temmuz 2019'da federal seks ticareti suçlamasıyla tutuklandı. Bir ay sonra Manhattan'da federal gözaltındayken intihar etti. İfadeden yapılan alıntılarda Epstein'ın kadınlara cinsel ilişki için 300 dolar ve bazı durumlarda 800 dolar ödediğine dair açıklamalar yer alıyor. 

Kadın, nakit ödemelere ihtiyacı olduğunu ve Epstein'ın Manhattan'daki malikanesini ziyaret etmediği zamanlarda kendisini takip ettirdiğini ifade etti. İfadede, “Onun izni olmadan hiçbir yere gitmeme izin verilmiyordu. Beni takip ediyordu; beni takip ettiriyordu" dedi. Geçen ay Rakoff, ifadesinin yaklaşık 40 sayfalık bölümünün açılmasını emretti. Jane Doe 1 ve diğer mağdurların gerçek isimleri redakte edildi. Toplu dava şikayetinde avukatlar, Jane Doe 1'in New York'ta bir balet olduğunu ve 2006 yılında Epstein ile tanıştığında annesiyle birlikte yaşadığını söyledi.

© 2024 The New York Times Company