07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2024 10:04 | Son Güncelleme: 26.04.2024 11:01

NYT yazdı: Tarihi Moulin Rouge'un yel değirmeninin kanatları düştü

Paris'in tarihi kabarelerinden Moulin Rouge'un çatısında bulunan ikonik yel değirmeninin pervaneleri mekanik bir sorun nedeniyle düştü. Kimsenin yaralanmadığı olayda kabarenin sözcüsü gösterilerin devam edeceğini söyledi
NYT yazdı: Tarihi Moulin Rouge'un yel değirmeninin kanatları düştü

Isabella Kwai / New York Times

Moulin Rouge'un meşhur kırmızı yel değirmeni yüzyılı aşkın bir süredir ünlü kabare mekânının tepesinde her yerde görülen bir ikon oldu. Ancak perşembe günü Parisliler endişe verici bir manzaraya uyandılar: Gece yel değirmeninin kanatları düşmüş ve yerde duruyordu. Perşembe günü yerel haber medyasındaki görüntülerde yel değirmeninin kanatlarının yerde durduğu görülüyordu. Parlak “Moulin Rouge” tabelasının üç harfinin de düştüğü görülüyor.

Paris İtfaiyesi sözcüsü, itfaiyecilerin gece 2'den sonra bölgeye çağrıldığını ve düşme tehlikesi olan başka bir şey olmadığından emin olmak için yapıyı incelediklerini söyledi. Bölgenin güvenli olması ve kimsenin yaralanmaması üzerine itfaiyeciler hızla bölgeden ayrıldı. İşçiler perşembe sabahı enkazı temizledi.

Mekanik bir sorundan kaynaklandı

Moulin Rouge'un sözcüsü kazanın "mekanik bir sorundan" kaynaklandığını söyledi ve kimsenin yaralanmadığını doğruladı. Sözcü, mekanın tarihinde ilk kez böyle bir kazanın meydana geldiğini söyledi.
Moulin Rouge bu yıl 135'inci yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Fırtınalı gecelere ve abartılı gösterilere ev sahipliği yapmasıyla ün kazanan mekanın dansçıları, modern kankan dansının çılgın tarzının yaygınlaşmasında önemli bir rol oynadı. Mekan son yıllarda daha genç bir kalabalığı çekmeye çalıştı ve yel değirmeninin kanatlarının yakınında çatı barı açtı.

"Moulin Rouge açık kalacak"

Mekan daha önce de hasar görmüştü. 1915 yılında çıkan bir yangın kabareyi harap etmiş ve yaklaşık 10 yıl sonra yeniden açılabilmişti.  Moulin Rouge sözcüsü yel değirmeninin pervanelerinin “çok hızlı bir şekilde onarılacağını” söyledi. Pervanelerin kopmasına tam olarak hangi mekanik sorunun neden olduğu bilinmiyor. Sözcü, harici bir şirketin yel değirmenini her iki ayda bir kontrol ettiğini ve kanatların en son şubat ayında incelendiğini söyledi. Günde 2 gösteri düzenleyen kabarede işler her zamanki gibi devam edecek. Sözcü, "Moulin Rouge açık kalacak" dedi.

©️ 2024 The New York Times Company