29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2023 11:11 | Son Güncelleme: 19.12.2023 11:30

Saldırı ve tacizden suçlu bulunan Jonathan Majors'in Marvel kariyeri bitti

Hollywood yıldızı Jonathan Majors, kız arkadaşına yönelik taciz ve saldırıdan suçlu bulundu. Marvel, 6 Şubat'ta belli olacak kesin cezayı beklemeden Kang the Conqueror karakterine hayat veren 34 yaşındaki oyuncuyla yollarını ayırdığını duyurdu
Fotoğraf: Jefferson Siegel/The New York Times
Fotoğraf: Jefferson Siegel/The New York Times

Jonah E. Bromwich, Erin Nolan, Nicole Sperling / NYT

Hollywood’da hızla yükselen aktörlerinden biri olan Jonathan Majors, arabada kız arkadaşına karşı gerçekleştirdiği saldırı ve tacizden suçlu bulundu. Manhattan mahkemesinin kararını açıklamasından kısa bir süre sonra Marvel Stüdyoları aktör ile yollarını açıkladıklarını duyurdu. Majors kasıtlı hareket ettiği kanıtlanamayan bir saldırı ve bir taciz suçlamasından beraat etti. Ancak beş saatten fazla süren oturumun ardından Majors, hakkındaki diğer iki iddiadan (yine saldırı ve tecavüz) suçlu buldu. Karar sonrası Majors bir yıldan az hapis cezasıyla karşı karşıya kalırken, kesin cezasının 6 Şubat’ta verilmesi planlanıyor.

34 yaşındaki aktör mahkeme salonunda hafifçe gözlerini kısmak dışında karara herhangi bir tepki göstermedi ve açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. 2 hafta süren duruşmada Majors çoğu sanık gibi ifade vermedi.

Yaşadığı saldırıyı detaylı şekilde anlattı

Ancak Majors’ın 30 yaşındaki eski kız arkadaşı Grace Jabbari, aktörün ona saldırıp kulağını kanattığını ve parmağını kırdığını detaylı bir şekilde anlattı. Mahkemedeki ifadesinin ilk gününde Jabbari, ilk kez halka açık bir şekilde olanları anlattı.

Majors'a başka bir kadından uygunsuz mesaj geldiğini ve o sırada telefonunu elinden aldığını söyleyen Jabbari, ilk önce Majors’ın parmaklarını ardından da elini ve kolunu büktüğünü söyledi. Jabbari “Ardından başıma sert bir darbe indirildiğini hissettim” dedi ve Majors’ın şoföre arabayı durdurmasını söylediğini açıkladı. Mahkemede izlettirilen videoda Majors'ın araçtan çıktığı ve Jabbari'nin de onu takip ettiği görüldü. Majors ardından arkasını dönüyor ve Jabbari’yi tekrar arabaya iterek çıkmasını engelliyor.

© 2023 The New York Times Company