27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2022 09:37 | Son Güncelleme: 24.05.2022 10:38

Elon Musk cinsel taciz iddiaları sonrası bir günde 10 milyar dolar kaybetti

Tesla CEO'su Elon Musk, kendisine karşı cinsel taciz iddialarının ortaya çıkmasından sadece bir gün sonra 10 milyar dolar kaybetti. Buna rağmen sosyal medyada normal hayatına devam eden Musk gizli bir Instagram hesabı olduğunu açıkladı
Elon Musk cinsel taciz iddiaları sonrası bir günde 10 milyar dolar kaybetti

Elon Musk'ın serveti Cuma günü Tesla'nın hisselerinin düşmesiyle 10 milyar dolar azaldı. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Elon Musk’ın serveti perşembe günü 212 milyar dolardı. Ancak Musk’ın serveti taciz iddiası haberleri çıktıktan sonra 201 milyar dolara düştü. 

"Tacize meyilli olsaydım şimdiye kadar ortaya çıkardı"

Çıkan haberlere göre Musk tarafından kurulan havacılık firması SpaceX, 2018'de Musk'a karşı cinsel taciz iddiasını çözmek için bir uçuş görevlisine 250 bin dolar ödedi. Musk bu iddiayı yalanladı. Musk Insider'a e-posta yoluyla verdiği cevapta taciz iddialarını reddederek "Cinsel tacize meyilli olsaydım şimdiye kadar ortaya çıkardı. Bunun 30 yıllık kariyerim boyunca ilk kez gün ışığına çıkması pek olası değil" sözlerini kullanmıştı. 

Geçen yıla göre 69 milyar daha yoksul

Musk, SpaceX'in yaklaşık yüzde 47'sine sahip. Geçen hafta, şirketin 125 milyar dolarlık bir değere ulaştığı tahmin ediliyordu. Ama özel bir şirket ve bu nedenle şirket değeri günden güne pek değişmiyor. Tesla'nın halka açık piyasalardaki hisse senedi performansı, Musk'ın serveti üzerinde en önemli etkiye sahip. Musk, BBC'ye göre elektrikli otomobil üreticisinin yaklaşık yüzde 15'ine sahip. İddiaların ortaya çıkmasından sonra Tesla'nın hisse fiyatı yüzde 6,4 değer kazandı. 

Ancak Musk'ın taciz haberleri ve buna bağlı mali çöküş, bu yılın başından bu yana uzun zamandır servetindeki en büyük düşüşlerden biri oldu. Bloomberg’in tahminine göre Musk geçen yıldan 69 milyar daha yoksul. 

Gizli Instagram hesabı açıklaması

Tüm bu taciz iddiaları ve servet kaybına rağmen Musk’ın sosyal medyada aktifliğini koruyor. Twitter’da oldukça aktif olan Musk, dün yaptığı bir paylaşımda gizli bir Instagram hesabı olduğunu itiraf etti. Musk paylaşımında, “Benim geçici bir Twitter hesabım bile yok. Ancak işe yaramaz gizli bir Instagram hesabım var, böylece arkadaşlarımın bana gönderdiği bağlantılara tıklayabiliyorum” dedi.

(Kaynak: Insider, Independent)