06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2022 16:59 | Son Güncelleme: 25.07.2022 18:19

The New York Times yazdı: Black Panther: Wakanda Forever'a ilk bakış

Merakla beklenen Black Panther’in devam filmi Black Panther: Wakanda Forever'dan ilk fragman yayınlandı. The New York Times, filme dair Comic-Con International'da açıklanan detayları yazdı
The New York Times yazdı: Black Panther: Wakanda Forever'a ilk bakış

Livia Albeck-Ripka / The New York Times

Marvel Studios, 11 Kasım'da Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girecek olan Black Panther’in uzun zamandır beklenen devam film olan Black Panther: Wakanda Forever'ın fragmanını yayınladı. 

Cumartesi günü San Diego'daki popüler kültür kongresi Comic-Con International'da gösterilen fragman ilk filmdeki kadrodan birkaç oyuncunun yanı sıra King T’Challa’yı oynayan Chadwcik Boseman’e bir övgü niteliğinde. Fragmanda duvarda bir resmi görülen Boseman, 2020’de 43 yaşında kolon kanserinden hayatını kaybetti. 

"Wakanda krallığı için yeni bir yol çizilmeli"

Filmde Kraliçe Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), General Okoye (Danai Gurira) ve elit kadın savaşçı grubu Dora Milaje (Florence Kasumba'nın canlandırdığı Ayo dahil) yer alıyor. Stüdyonun cumartesi günü yayınladığı haber bültenine göre Kral T'Challa'nın ölümünün ardından uluslarını, dünya güçlerinden korumak için savaşıyorlar.  

Stüdyonun yayınladığı bilgilerde, “Wakandalılar bir sonraki bölümü kucaklamak için çabalarken kahramanlar Savaş Köpeği Nakia (Lupita Nyong'o) ve Everett Ross’un (Martin Freeman) yardımıyla bir araya gelmeli ve Wakanda krallığı için yeni bir yol çizmeli” denildi.

Müzikler için Meksika ve Nijerya'da çalıştı

Wakanda'nın gelecekteki dünyasına görsel olarak göz kamaştırıcı bir bakış açısı sunan fragmanda Bob Marley'nin No Woman, No Cry şarkısı kullanıldı. Filmin bestecisi Ludwig Goransson, filmi “Wakanda Forever'ın işitsel ilk bakışı” olarak nitelendirdi. 

Goransson yaptığı açıklamada, filmin ses dünyasının, kendisinin ve diğerlerinin geleneksel müzisyenlerle "müziklerinin kültürel, sosyal ve tarihi bağlamlarını" öğrenmek için çalıştığı Meksika ve Nijerya'ya yaptığı geziler sırasında yaratıldığını söyledi.

Ardından, bu sanatçılarla birlikte bir enstrümantal ve vokal kayıtlar kataloğu oluşturdular ve “Talocan ve Wakanda'nın karakterleri, hikayeleri ve kültürleri için bir müzikal kelime hazinesi oluşturmaya başladılar” diyen Goransson, fikrin "film için sürükleyici bir ses dünyası” yaratmak olduğunu ekledi. 

Filmin vizyona gireceği Marvel Studios başkanı Kevin Feige tarafından duyuruldu ve aynı zamanda birkaç başka film ve şovun da yakında çıkacağı açıklandı. Bunların arasında Tatiana Maslany’nin oynadığı She-Hulk: Attorney at Law, Samuel L. Jackson ve Ben Mendelsohn'un başrollerini paylaştığı Secret Invasion ve Galaksinin Koruyucuları Vol. 3.

"Wakanda'nın evreni genişliyor"

Cumartesi günü Comic-Con etkinliğinde konuşan Nyong'o, Wakanda'ya dönmenin paha biçilmez olduğunu söyledi. Nyong’o, “Wakanda'nın evreni genişliyor, sabırsızlıkla bekleyeceğiniz çok şey var” dedi. 

Wakanda'nın seçkin kadın korumalarının generali, silahlı kuvvetler ve istihbarat şefi Okoye'yi oynayan Gurira, Zimbabwe'de büyürken Amerika'nın "sahnede ve beyaz perdede süper kahramanlar yaratmasını" her zaman takdir ettiğini söyledi. Gurira, “Bu kültürü alıyorsun ve bunu kutluyorsun. Benim için bu her şey demek” dedi.

© 2022 The New York Times Company