19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.03.2024 15:29 | Son Güncelleme: 09.03.2024 15:46

Bloomberg yazdı: Dünyanın en iyi restoranı Noma'nın kapanışı ertelendi

Daha önce 2024 yılında kapanacağını duyuran, sık sık dünyanın 1 numarası olarak gösterilen Noma, bu sonbaharda bir gastronomi etkinliği için Kyoto'da olacak. Restoranın ortağı ve şefi Rene Redzepi bu nedenle kapanmayı da 2025 baharına kadar ertelediklerini açıkladı
Bloomberg yazdı: Dünyanın en iyi restoranı Noma'nın kapanışı ertelendi

Rene Redzepi, Ocak 2023'te, dünyanın en iyi 50 restoranı listesinde beş kez bir numara olan ve yeryüzünde rezervasyon yapılması en zor mekanlardan biri olan dünyaca ünlü Kopenhag restoranı Noma'nın 2024 yılı sonunda kapanacağını duyurdu. Şimdi, Noma'nın şefi ve ortak sahibi tarihin ertelendiğini ve yeni bir mekan olacağını açıkladı. Noma, yıl sonunda Kyoto'ya dönecek. Ace Hotel Kyoto'da gerçekleşecek olan 10 haftalık etkinlik 8 Ekim - 18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Redzepi ve ekibi etkinlikten sonra Kopenhag'a döndüklerinde, tarihi yerleşkenin kapılarını hemen kapatmayacaklar. Bunun yerine Noma'nın buradaki süresini 2025 baharına kadar uzatacaklar. Yılı üç mevsimlik menüye bölen şef, Noma'nın henüz duyurulmayan resmi kapanma tarihinden önceki son birkaç ay boyunca deniz ürünleri menüsünü sunacak. Kyoto için rezervasyonlar 14 Mayıs'ta Noma bülteni aracılığıyla açılacak, Ace Hotel Kyoto da rezervasyon ve konaklama paketleri sunacak. Kyoto'daki etkinlik boyunca Kopenhag'daki Noma kapalı olacak.  

Redzepi bu yıl Kyoto'daki menünün geçen yıldan çok daha farklı olacağını söyledi. Şef, "Sonbaharda Kyoto kesinlikle farklı bir deneyim sunacak" dedi. Şef, bazı av etleri ve yengeçleri yerel tedarikçilerden önceden sipariş ettiklerini doğrulamasına rağmen, menü ve belirli yemeklerin hala gizli olduğunu da belirtti. Kopenhag'daki Noma hakkında da işletme müdürü Lena Hennessy,"Seyahat etmek, geri dönmek ve Kopenhag'da bir sezon daha yapmak istedik. Buradaki evimizi seviyoruz" dedi. Hennessy ayrıca restoran ilkbaharda kapandıktan sonra bile Noma'nın kesinlikle başka yerleri ziyaret edeceğini söyledi.