16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 02.02.2023 23:37 | Son Güncelleme: 02.02.2023 23:54

James Cameron sonunda kabul etti: Titanic'in sonunda Jack yaşayabilirdi

Yönetmen James Cameron, Titanic'in 25. yılı için yapılan National Geographic programına katıldı. Programda dublörlerle yapılan testle birlikte Cameron, filmin sonunda Jack'in hayatta kalabileceğini kabul etti
James Cameron sonunda kabul etti: Titanic'in sonunda Jack yaşayabilirdi

Titanic filminin yönetmeni James Cameron, Leonardo DiCaprio tarafından canlandıran Jack karakterinin gemi battığında yaşayabileceğini öne süren hayran teorisini sonunda kabul etti. Variety'nin haberine göre filmin 25. yıl dönümünü kutlamak için Cameron, Jack'in Rose ile birlikte derme çatma bir sala sığıp sığamayacağını belirlemek için dublör oyuncular tarafından üç bilimsel testin yapıldığı Titanic: 25 Years Later With James Cameron adlı National Geographic özel programına katıldı. 

Başarılı bir testte, DiCaprio ve Rose'u canlandıran Kate Winslet ile hemen hemen aynı boydaki dublörler, karakterlerin batan gemiden inmeden önce filmde geçirdikleri zorlu durumları yerine getirdiler.  Cameron daha sonra okyanusta kaldıklarında, tahta bir sala çıkan Rose dublör oyuncusunun can yeleğini Jack'e vermesini istedi, bu filmde olmayan bir şey.

"Jack, onu tehlikeye atacak bir şey yapmazdı"

Cameron, bu olsaydı, Jack'in stabilize olacağını belirtti ve "Bunu öngörseydik, cankurtaran sandalı oraya varana kadar hayatta kalabileceği bir noktaya gelirdi" dedi. Ancak karakterin bunun olmasına izin vermeyeceğini söyleyen Cameron, Jack'in Rose'u tehlikeye atacak tek bir şey yapmayacağını anlattı. 

Dublör oyuncuları ayrıca hem Jack hem de Rose'un sala sığabileceğine dair bir fan teorisini test ettiler. Cameron, Jack'in bu şekilde saatler dayanabileceğini söyledi. National Geographic özel bölümünde Cameron, "Nihai karar: Jack yaşamış olabilir, ancak birçok değişken var. Bugün çıkan sonuçlara dayanarak, salı daha küçük yapabilirdim" dedi. 

Titanic'in 1997'de vizyona girmesinden bu yana dünya çapında 2.19 milyar dolar gelir elde etti. Tarihin en çok hasılat yapan filmi, 2009'daki ilk çıkışından bu yana 2,92 milyar dolarla Cameron'ın yönettiği bir başka film olan Avatar oldu.