28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2023 21:03 | Son Güncelleme: 14.07.2023 21:23

Marvel'ın dört gözle beklenen yapımı Deadpool 3'ün çekimleri durduruldu

Disney, Hollywood'da gün geçtikçe büyüyen oyuncu grevi nedeniyle yaklaşmakta olan en büyük MCU filmlerinden biri olan Deadpool 3'ün yapımını durdurdu
Marvel'ın dört gözle beklenen yapımı Deadpool 3'ün çekimleri durduruldu

Yazarların ardından sözleşme görüşmelerinde stüdyolarla anlaşamayan oyuncular sendikası da grev kararı aldı, Hollywood iyiden iyiye karıştı. Marvel, devam etmekte olan grev nedeniyle üçü çekilmekte olan bir dizi MCU (Marvel Sinematik Evreni) projesi üzerindeki çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

Ancak SAG-AFTRA'nın (dünya çapında 160 binden fazla TV ve sinema oyuncusunu temsil eden sendika) iş bırakma eylemine başlamasıyla Marvel Studios'un film üretimi tamamen durmak üzere.

SAG grevi öncesinde, kameraların kayıtta olduğu sadece iki MCU projesi kalmıştı: Captan America: New World Order ve Ryan Reynolds liderliğindeki Deadpool 3.

Deadpool 3 yarıda kaldı

SAG-AFTRA grevinin başlamasının ardından yaklaşmakta olan Deadpool 3 filminin prodüksiyonu durduruldu. Variety'nin haberine göre bu, iş bırakma eyleminden etkilenen ilk büyük prodüksiyon oldu. Bu aynı zamanda Marvel Studios'un şu anda yapım aşamasında olan en büyük projesi ve yapımın durdurulması Disney için büyük bir mali darbe olacak gibi görünüyor.

Deadpool 3


Marvel tarihinin dört bir yanından gelen 'akıllara durgunluk veren' Çok Evrenli oyuncu kadrosu ve önceki iki Deadpool filminden daha büyük hikayesiyle Deadpool 3, stüdyo için büyük bir gişe başarısı olmaya hazırlanıyordu. Ancak şimdi stüdyolar ve oyuncular arasında yeni bir anlaşmaya varılana kadar film beklemek durumunda.

Bu gelişme, Deadpool üçlemesinin Marvel Stüdyoları'nın vizyon tarihi değişiklikleri arasında MCU listesinde öne çekilmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Sırada Captain America var

Şüphesiz, Deadpool 3 prodüksiyonunun durdurulması, oyuncuların grevi ve MCU söz konusu olduğunda düşecek ilk domino taşı. Senaristleri sette olmasına rağmen çekimlere devam eden Deadpool 3, artık çalışabilecek oyuncuları olmadığı için kapanmak zorunda.

Sırada muhtemelen Captain America 4 var ve filmin çekiminin durdurulması sürpriz olmayacak.

Filmler ertelenecek

Marvel evrenini başka ne tür sonuçların beklediğini görmek için SAG-AFTRA grevinin ne kadar süreceği önemli. MCU, yayın akışını yeniden düzenlerken zaten bir dizi gecikme yaşadı. Ancak bu projelerin çekimlerine başlanamazsa ve -yazarlar da grevdeyken- gelecekteki filmler yazılamazsa, her şeyin daha da ileriye gitmesi gerekecek.

Grevin yan etkileri

Ayrıca, bu grevin bir başka yönü de Marvel Studios'un dizi ve filmlerinin çok farklı bir tanıtım döngüsünden geçmesi gerekecek. Oyuncuların grev eylemi sırasında işlerinin tanıtımına katılmalarına izin verilmediğinden, belirli bir projeye giden oyuncu röportajları ve alıntılar geride kalacak. Bu da, iş durdurma yeterince uzun sürerse Loki 2. Sezon, Echo ve The Marvels gibi filmlerin hiçbir yıldızın yardımı olmadan gösterime girmesi gerekeceği anlamına geliyor.

Deadpool 3'ün 4 Mayıs 2024'te vizyona girmesi planlanıyor. Ancak bu karar sonrası takvim değişebilir ve ileri bir tarihe sarkabilir.