25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.11.2022 14:00 | Son Güncelleme: 11.11.2022 19:19

Oksijen'den İstanbul rehberi: 12 Kasım Cumartesi günü için öneriler

Oksijen'den şehir rehberi: Cumartesi gününü dışarıda değerlendirmek isteyenler için etkinlik, atölye ve konser, evde geçirmek isteyenlere ise podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 12 Kasım Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Kırmızı Burnun Yolculuğu

Çocukları fantastik bir yolculuğa çıkaran Kırmızı Burnun Yolculuğu adlı oyun İstanbul Oyuncak Müzesi’nde gerçekleşecek. İngilizce olmasıyla ön plana çıkan oyunda palyaço Dori’nin başından geçen maceralara ortak olan izleyenler canlı müzik ve özel tasarım kuklalar eşliğinde doyasıya eğlenecekler. 

Faun ilk defa İstanbul’da

Metal tutkunlarına güzel bir haberimiz var. Faun, ilk İstanbul konseri için 12 Kasım akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Pagan folk ve Orta Çağ müziği Faun, kendine özgü tarzlarıyla dinleyenleri mistik bir yolculuğa çıkarıyor. Kullandıkları enstrümanlarla ilgi çeken Alman grubun sahnesinde masallar ve mitler yeniden yazılıyor. 

Balat Oyuncak Müzesi Atölyeleri

Balat Oyuncak Müzesi, her yaş grubunun kendinden bir parça bulabileceği koleksiyonu yanında çeşitli atölyeleriyle de ön planda çıkıyor. Cumartesi günü gerçekleşen Yaratıcı Drama ve Ahşap Atölyesi de bunlardan biri. Yaklaşık bir saat süren atölyeye dair bütün malzemeler müze tarafından temin ediliyor. Atölye sonrasında Balat’ın sokaklarını gezebilir, civarda açılan farklı restoranları deneyebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Kısa Dalga

Özgün bir haber-podcast platformu olarak yola çıkan Kısa Dalga, üretimleriyle dikkat çeken bir yapıya dönüştü. Özellikle bazı alanların derinlemesine araştırılmasıyla ortaya çıkan yayınlar ve özel dosyalar, gerçekten dinlemeye değer ve arşivlik bir potansiyele sahip.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Farklı Düşün

Merkezde çoğunlukla Apple, teknoloji, kitaplar ve yazılım dünyası olsa da, bu podcast konuklu bölümlerde içeriğin genişlediği özel yayınlardan oluşuyor. Teknoloji ve yazılım alanında çalışan iki isim mikrofonda olunca da, farklı bakış açılarını yansıtan bir “güncel teknoloji” programıyla buluşuyoruz.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Ekran önerisi 

See How They Run - Disney+

Sahnelenmiş en büyük cinayete hoş geldiniz! Yer Londra, zaman 1950’ler ve mekan bir tiyatro… Agatha Christie’nin Fare Kapanı oyununu sahnelemeye çalışan ekipten bir kişi öldürülünce Müfettiş Stoppard ve çaylak yardımcısı Memur Stalker cinayetin peşine düşüyor. Filmin oyuncu kadrosu da ışıl ışıl: Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Adrien Brody ve nicesi…Filmekimi’nden hemen sonra platformda.