25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2022 12:41 | Son Güncelleme: 22.07.2022 13:06

Oksijen'den İstanbul rehberi: 22 Temmuz Cuma günü için öneriler

Haftanın stresini atmak ve hafta sonuna keyifli bir başlangıç yapmak isteyenler için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 22 Temmuz Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Kalamış Yaz Festivali

Instagram/Kadıkoybelediye

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kalamış Yaz Festivali, konserlere ve film gösterimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleşen konserler bu hafta 22’sinde Deniz Tekin ve 23 Temmuz’da da Daniska ile devam ediyor. 30 Ağustos’a kadar devam edecek olan festivali takibe alın.

Yeni Nesil Kitap Kulübü

Kitap kulübüne farklı bir bakış açısı sunan Altını Çizenler Kulübü Müze Gazhane’de başlıyor. Farklı temalar üzerinden katılan herkesin seçtiği kitaplar üzerinden bölümler paylaşacağı etkinlik, Büşra Küçük moderatörlüğünde gerçekleşiyor. Bugün Şehir temasıyla saat 19:00’da başlayacak atölyeye internet üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Let There Be House

Günümüz müziğini en çok etkisi altına alan türlerden biri olan house müziğine doyacağınız keyifli bir geceye hazır mısınız? Babylon İstanbul’da gerçekleşecek Let There Be House etkinliği U.F.U.K. ve Ahmet Şendil’i müzikseverler ile buluşturuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Neydi Bu?

Merak duygusuyla yola çıkan ve bir keşif sürecine dönüşen yayınlardan biri. Sanat, kültür ve tarih hakkında merak edilenler biraz da hikayeleştirilerek anlatılıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Yüzme Defteri

Yüzmeyi geliştirmeye adanmış adeta eğitim gibi bir yayın var karşımızda. Antrenman, beslenme, mental destek ve yüzme tekniği gibi birçok konuda uzmanların görüşleri profesyoneller kadar amatörlere de katkıda bulunuyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Memet Özer'den mekan önerisi

Balıkçı Göktürk

Göktürk çarşı içinde. Özellikle bölge halkı tarafından çok talep görüyor. Yolunuz düşerse deneyin derim. Serin bahçesi ile, Cuma akşam yemekleri için ideal. Lezzetli mezeler ve taze balık çeşitlerini öneririm. Fener kavurma ve yeşil salata tavsiye ederim.

Ekran önerisi

The Gray Man – Netflix

Bu haftanın bütün dünyada merakla beklenen tek filmi The Gray Man. Başrollerinde Ryan Gosling ve Chris Evans gibi iki devin yer aldığı, onlara da Ana de Armas’ın eşlik ettiği filmin yönetmenleri de Evans’ın Marvel filmlerinde bolca mesai yaptığı Russo Kardeşler. Ayrıca yönetmen Russo Kardeşlerin Marvel için çektiği son dört filmin 7 milyar dolar hasılat yaptığını da eklemek lazım.

Marvel, Netflix/AGBO ortak yapımı bu yeni gerilim filmi, ünlü CIA ajanı Sierra Six’in, yanlışlıkla teşkilat sırlarını ortaya saçtıktan sonra eski partneri tarafından hedefe konmasını konu alıyor. Eski ortağı Lloyd onun başına büyük bir ödül koyuyor ve dünyadaki bütün kiralık katiller Six’in peşine düşüyor. Bu cuma günü az buçuk film dünyasıyla ilgili herkesin ekran başına geçip filmi izleyeceğinden kuşkunuz olmasın.