27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2022 17:36 | Son Güncelleme: 24.09.2022 18:45

Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Eylül Pazar günü için öneriler

Konser, atölye, podcast, film... Yeni hafta öncesi, havalar da tekrar ısınmaya başlamışken şehirde doya doya vakit geçirmek isteyenler için öneriler derledik
Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Eylül Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

İtalyan ama glütensiz

Hem glütensiz hem de İtalyan bir menü hazırlayacağınız Glütensiz Mutfak workshop'u, Eataly Mutfak Atölyesi’nde başlıyor. İtalyan lezzetlerinin sağlıklı versiyonlarını öğrendikten sonra yemek serbest. 25 Eylül Pazar günü 13.00’te başlayan workshopta gününüzü lezzetli ancak hafif tariflerle geçireceksiniz.  

Akbank Caz Festivali: Progressive Balkan Wedding Orchestra

2006’dan bu yana birçok albüm yayınlayan Kolektif İstanbul müziğini birçok festivale taşımıştı. Balkan ve Anadolu ezgilerini funk ve caz dokunuşlarıyla yorumlayan ekip bu sefer Progressive Balkan Wedding Orchestra adıyla 32. Akbank Caz Festivali kapsamında müzikseverler ile buluşuyor. 25 Eylül Pazar günü Müze Gazhane’de olan etkinlik ücretsiz. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Günün ve Güncelin Edebiyatı

Seval Şahin’in hazırladığı yayının ana fikri romanlar, hikayeler ve kahramanlar üzerine kurulmuş. Edebiyata dair birçok önemli konuyu kayda değer isimlerden dinlemek için iyi bir alternatif.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Acı Tatlı Mayhoş

İsminden anlaşılabileceği üzere yemeklerden yola çıkılan bu yayının yolculuğu tarihten tariflere uzanıyor. Bir mimar, restorasyon uzmanı ve yemek kültürü yazarı olan Aylin Öney Tan’ın hazırladığı yayını radyoda kaçıranlar için podcast’ler iyi bir dinleme alternatifi.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Ekran önerisi

The Real Bling Ring (Netflix)

2009 yılında, birçok ünlünün evini soyan 18 yaşındaki gençlerin hikayesini anlatan belgesel serisi The Real Bling Ring, Netflix’de. Kendilerine birçok isim verilen grup; Orlando Bloom ve Paris Hilton’ın da aralarında olduğu ünlülerin evlerini soyup yaklaşık 3 milyon dolar çalmıştı. Olay, 2013 yılında vizyona giren ve Emma Watson’ın başrolünde oynadığı Bling Ring (Parıltılı Hayatlar) filmine de ilham vermişti. Soygunların üzerinden geçen 13 yılda cezasını çeken suçlular bu mini seride, olayın ardındaki sır perdesini kaldırıyor.