06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.04.2023 15:00 | Son Güncelleme: 27.04.2023 15:28

Oksijen'den İstanbul rehberi: 28 Nisan Cuma günü için öneriler

Haftanın son gününü kültür ve sanatla değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den şehir rehberi: Stand up, mekan, podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 28 Nisan Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Elde Var Sıfır

Özgür Özkurt'un yazıp yönettiği ve oynadığı, Melis Avçil ve Burak Yıldırım’ın kendisine eşlik ettiği; kurgu parçalarının gerçekliğine sıkışmış insanların tutarlı bir anlatıya tutunma çabalarının sahneye aktarıldığı Elde Var Sıfır, 28 Nisan'da Studio Oyuncuları'nda seyirciyle buluşuyor. 

Ünlü Benzeşmesi

Yazar Vasfi Bingölbalı, tek kişilik Stand up gösterisi Ünlü Benzeşmesi ile Melih Gökçek'ten Yetkin Dikinciler'e uzanan geniş ünlü yelpazesini 28 Nisan'da Mahal Galata'da seyirciyle buluşturuyor.

Karanlık Gece

Başka Sinema, sinemaseverlerin özledikleri film izleme deneyimini ve sabırsızlıkla bekledikleri bağımsız filmleri erişebilir kılmaya devam ediyor. Başka Sinema programı kapsamında 28 Nisan'da Özcan Alper'in yönetmenliğini yaptığı Karanlık Gece izleyiciyle buluşuyor. Filmde Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Taner Birsel, Pınar Deniz ve Sibel Kekilli rol alıyor. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Karanlıkta Diyalog

Daha önce deneyimleyenler biliyordur, Diyalog Müzesi engellilerin deneyimlerini paylaşmayı amaçlayan etkileşimli bir sergi. Diyalog Müzesi ve Medyapod ortak yapımcılığında hazırlanan bu yayında da Karanlıkta Diyalog deneyiminin en kıdemli rehberlerinden Harun Sarıkaya’yı dinliyoruz. Konukların yine tamamen karanlık bir stüdyoda ağırlandığı podcast, bilinmeyen ve yanlış bilinenleri masaya yatırması açısından da çok önemli bir kaynak olarak tanımlanabilir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Neden Popüler Oldu?

Bu yayın aslında tam anlamıyla merak kavram üzerine kurulu. Alara Demirel popüler kültür akımlarının, ikonlaşmış figürlerin, kült olay ve ürünlerin nasıl bu kadar büyüyüp evrensel fenomenler haline geldiğini araştırırken, toplumsal ve politik çıkarımlar yapmayı da ihmal etmiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Ringa Kuruçeşme

Balık sezonu bitmeden gitmek için ideal. Denize sıfır olan mekan Kuruçeşme Oligark içerisinde. Kuru dinlendirme ile servis ettikleri balıklar güzel. Ayrıca yenilenen mezeleri taze ve günlük hazırlanıyor. Cuma akşam yemekleri için tavsiye ederim.

Fotoğraf: ringaseafood / Instagram

 

Ekran Önerisi

AKA – Netflix

Adam Franco adındaki sert mizaçlı operasyon ajanı, terör bağlantıları olan Sudanlı bir savaş lordunun Victor Pastore’ün başını çektiği suç örgütüyle bağlantı kurması sebebiyle örgüte sızmakla görevlendirilir. Olası bir saldırıyı önlemek için Pastore’ün güvenini kazanan Franco, yeni patronunun oğluyla da beklenmedik bir bağ kurunca ahlaki değerleri sınanmaya başlar. Fransız yapımı aksiyon gerilim filminde ünlü oyuncu ve eski futbolcu Eric Cantona, Victor Pastore rolüyle karşımıza çıkıyor.