27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2022 12:28 | Son Güncelleme: 04.03.2022 19:32

Oksijen'den İstanbul rehberi: 4 Mart Cuma akşamı için öneriler

Hafta sonuna giriş kapısını aralayan cuma akşamı, iş stresinden uzaklaşmak isteyenler için İstanbul'dan öneriler... Listemizi inceleyin, kendinize yakın hissettiğiniz önerileri not edin, deneyimleyin. Yeter ki gönüller coşsun, ruhlar bir nebze de olsa sanata doysun...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 4 Mart Cuma akşamı için öneriler

Mekan önerileri

Miyabi

Cuma akşamları için harika bir alternatif Miyabi. Akatlarda yer alan işletme, çok da merkezi ve ulaşımı kolay. Türkiye’ de yaşayan Japonların da uğrak yeri. Hızlı servisi, çok lezzetli suşhileri ile benim favorilerimden. Üstelik diğer benzerlerine göre fiyatları da daha kabul edilebilir.

Zıpkın Arnavutköy

Gerçek bir Aranavutköy klasiği. Cuma akşamı balık yemek için ideal yerlerden biri. Birbirinden lezzetli mezeleri, özellikle nefis Karidesli Makarnası ve İzmir usulü Sakızlı kazandibi tadılması gerekenlerden.

Derleyen: Memet Özer


Sergi ve konser önerileri

Oscar Anton Zorlu PSM'de

Oscar Anton, bu yıl içinde başlattığı The Postcards Challenge kapsamında her ayın ilk cuma günü bir parça ve bonus yayınlıyor. Çalışma her seferinde yeni bir ülkede kaydediliyor. Ve takipçileri her seferinde yenisini heyecanla bekliyor. Türkiye’deki ilk konseri için hazırlanan Anton, 4 Mart’ta Zorlu PSM’de olacak. Dinlerken neredeyse dünya turuna çıkmış gibi hissettiren sanatçı, bir sonraki Madrid’den gelen parçasını konserle aynı günde çıkaracak. 

Mert Demir konseri

Müziğinde sürekli bir değişim arzulayan Mert Demir, birçok türün öne çıktığı bir ses paletine sahip. Şarkıcı, şarkı yazarı ve prodüktör kimliğiyle de ortaya çıkmasıyla ardından sık sık söz ettiriyor. Onu yakından izlemek istiyorsanız, 4 Mart’ta Maximum Uniq Box’ta gerçekleşecek olan konserini tercih edebilirsiniz. Müziklere eşlik ederken, haftanın yorgunluğunu bir nebze olsun atmak ve eskisi gibi eğlenmek için doğru tercih olacak. 

Haluk Akakçe'den yeni sergi

Uzun bir aradan sonra Made in Love isimli sergiyle sanatseverlerle buluşan Haluk Akakçe’nin Akaretler’de yer alan sergisi 3 Mart’ta başladı. Multidisipliner bir sanatçı olan Akakçe, beş yıllık üretiminin özeti niteliğinde olan bu sergide hiç görülmemiş devasa resimleri de paylaşıyor. Akaretler ve Sevil Dolmacı Art Gallery iş birliği ile gerçekleşen sergiyi cuma günü erken saatlerde ziyaret edebilir, sonrasında civarda bulunan kafelerde bir şeyler atıştırabilirsiniz. Kitap temalı kafeleriyle ünlü Akaretler, yıl boyu birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapmaya devam edecek. 

Derleyen: Yağmur Akpınar


İzleme önerisi

The Responder 

Kahramanımız, Liverpool’da ilk müdahale ekibi görevlisi. Gece vardiyasında çalışıyor, gecenin karanlığında daha da acımasızlaşan suçlara ilk yetişen o oluyor. Ancak kendisi de o karanlıktan nasibini hayli almış biri. Hem işi, hem özel hayatı düğüm düğüm. Bakalım neler yaşayacak. Sherlock’un Dr. John Watson’ı Martin Freeman başrolde. Bu yıl izleyeceğiniz en iyi polisiye dizi olabilir. (BluTv)


Podcast önerileri

Meşguliyetler

Gözde ve Begüm’ün hikayesi birçoğumuza tanıdık gelebilir. İşlerinden sıkılmışlar ve başka bir meslek seçselerdi nasıl olacağını merak etmeye başlamışlar. Bunun cevabını bulmanın en iyi yolunun da, o mesleklerin kahramanlarına sormak olduğunu fark etmişler. “Bizden bu olur mu?” sorusuyla konuk ettikleri isimlerin arasında, kendi tanımlarıyla “ünlüler de var, gönüllüler de”. Kararsızlar ve meraklılar için iyi bir dinleme seçeneği.

Nereden Dinlerim?SpotifyAppleGoogle

Nasıl Yazdım?

Az bölümde kalmış, devam etmesini istediğimiz yayınlardan biri. İlk bölümde kendi hikayesini anlatan Güntaç Özdemir, ardından Birol Namoğlu, Fatma Turgut, Murat Dalkılıç gibi isimlere seçtikleri bir şarkının yazılış hikayesini soruyor. Bir şarkının ortaya çıkma anından insanların hayatlarına dokunmaya başladığı noktaya geliş sürecini dinlemek her zaman heyecan verici. 15 dakika civarındaki bölümler, kısa molalarda kolayca dinlenebilir.

Nereden Dinlerim?Spotify, Apple

Derleyen: Selim Karakaya