16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 04.08.2022 17:07 | Son Güncelleme: 04.08.2022 17:28

Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Ağustos Cuma günü için öneriler

Ağustos ayının ilk cuma gününü keyifle değerlendirmek için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Ağustos Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Birtakım İlişkiler oyunu

Dostoyevski’nin Skvernyj Anekdot isimli uzun hikâyesinden esinlenerek yazılmış Birtakım İlişkiler oyunu, Miray Erdoğan yönetmenliğinde sahneleniyor. Toplumda yer alan ast-üst ilişkisini trajikomik boyutlardan ele alan oyun yarın akşam 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda sahnelenecek.  

Kısmet Şov

Deniz Alnıtemiz, Doğu Demirkol, Mustafa Sağır ve Cihan Talay’ın sahnede buluşacağı Kısmet Şovcuma akşamı 20.00'de BKM Mutfak Çarşı'da izleyenleri uçsuz bucaksız bir doğaçlamaya davet ediyor. Seyircilerle interaktif olarak gerçekleştirilen etkinlikte bol bol kahkaha atmaya hazır olun.   

Elvis açık havada

Müziğin efsanesi Elvis Presley'nin hayatını ve ikona dönüşme hikayesini anlatan Elvis sinemaya girdiği andan itibaren izleyen herkesi büyüsü altına almıştı. Bütünüyle sinematik bir drama olan filmi açık hava izlemek isterseniz, Akmerkez’in terasında bulunan sahneyi tercih edebilirsiniz. Cuma günü yapılacak gösterim öncesi Akmerkez’de yer alan restoran veya kafelerde vakit geçirebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Yönetim Kurulunda Kadın

Türkiye’nin önde gelen kurumlarında önemli pozisyonlarda görev alan kadın yöneticiler deneyimlerini ve tespitlerini paylaşıyor. “Kadınlar zirveye, toplum ileriye” mottosuyla yola çıkan dernek, kurumsal hayatta konuşulamayanları kadın liderlerle konuşuyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Enerji Sohbetleri

Küresel enerji piyasalarına yönelik güncel olaylar merkezde. Akademisyenlerden sektör profesyonellerine alanın önemli isimlerinin konuk olduğu bölümler de konuyla ilgililerin dikkatini çekecektir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Memet Özer'den mekan önerisi

Arşipel Balıkçısı Hisar

Daha çok yeni. Perşembe günü kapılarını açtı. Muhteşem manzarası, çok şık dekorasyonu ve güzel yemekleri ile Cuma akşamınız için nefis bir alternatif. Odun fırınları ve özel hazırlanmış ızgaraları ile, rakı balık için öneririm.

Ekran önerisi

Loving Vincent – Blu Tv

Loving Vincent, ünlü ressam Van Gogh'un yaşamını, tamamen kendi tarzında resmedilmiş yağlı boya bir animasyon olarak anlatıyor. Filmde yer alan 65.000 karenin her biri Polonya ve Yunanistan'da bulunan stüdyoyu ziyaret eden 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi. Van Gogh'un etkileyici resimleri kadar tutkulu ve talihsiz hayat hikayesi ile gizemli ölümü de araştırılıyor.