06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.05.2023 09:58 | Son Güncelleme: 04.05.2023 14:17

Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Mayıs Cuma günü için öneriler

Haftayı renkli bir şekilde sonlandırmak ve hafta sonuna hazırlanmak için İstanbul'daki etkinliklerden seçmeler, konser, atölye, podcast ve ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Mayıs Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Perdenin Ardındakiler ve Can Ozan 

Alternatif pop müziğin güçlü ikilisi Perdenin Ardındakiler, akustik ve elektronik müziğin güçlü ismi Can Ozan ile birlikte 5 Mayıs'ta JJ Arena sahnesinde müzik severlerle buluşuyor.

Suç Bende

François Ozon, Peter Von Kant’ın ardından Fransa’nın süper yıldızlarıyla ışıldayan bir komediyle geri dönüyor. Dönemin uçuk Amerikan komedilerinden esinlenen Ozon’un iki iyi arkadaş, Madeleine ile Pauline’in, etraflarında dönen erkeklerin saflık ve aptallıklarından faydalanmalarını konu alan filmi Suç Bende, 5 Mayıs'ta vizyona giriyor.

Chef’s Table Mutfak Akademisi El Yapımı Makarna ve Soslar Atölyesi

Kendi hazırlayacağınız taze el yapımı makarnanın lezzetini, en uyumlu soslarla pekiştiren Chef’s Table Mutfak Akademisi El Yapımı Makarna ve Soslar Atölyesi 5 Mayıs'ta mutfak meraklılarıyla buluşuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Gelişim Yolculuğu

Temelde yöneticiler için fark yaratacak yaklaşım ve metotlar üzerine kurulmuş bir podcast ama içinde herkesin faydalanacağı ipuçları var. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) tarafından hazırlanan yayında iş yaşamının yanında farklı alanlarda da başarılar elde etmiş isimlerin ilham verici yolculuklarını dinleme şansımız oluyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Paldır Kültür

Sanatçıların odaklanma taktikleri ya da gezegenlerin isimlerinin anlamlarını merak edenler için doğru adres. Pınar Civan, sanattan ve tarihten ilginç olaylar ve insan hikayeleriyle karşımızda.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Cantinery Zorlu

Cuma iş çıkışı, sinema veya etkinlik öncesi için ideal bir alternatif. Menüsünü yenilemiş ve çok güzel olmuş. Zengin pizza çeşitleri ve farklı başlangıç tabakları tam da paylaşımlık. Top Köfte ve Patates, lezzetli klasik Salata tabakları da mevcut. Özellikle gelen geçen insanlar ve hareketliliği ile bence cuma akşamları için harika bir seçim. Yer ayırmanızı öneririm.

Fotoğraf: cantinery / Instagram

 

Ekran Önerisi

Mr. and Mrs. Smith – Netflix

Ünlüler dünyasında Brangelina olarak bilinen Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin arasındaki aşkı başlatan ve ikiliyi ilk kez bir araya getirmiş film, birbirlerinin suikastçı olduğundan habersiz evli bir çifti konu alıyor. Sıkıcı ve monoton bir hayat süren Smith çiftinin hayatları birbirlerini öldürmek için aldıkları bir işle tamamen değişiyor. İlginç senaryosu ve yoğun aksiyonuyla adından sıkça söz ettirmiş film, başta belirttiğimiz gibi yeni bir aşkın filizlenmesine yol açsa da hali hazırdakı bir ilişkiyi de yıktı aslında.

Çünkü 2000 yılından beri Jennifer Aniston’la evli olan Brad Pitt, Angelina Jolie ile bu filmde tanışması üzerine 2005 yılında Aniston’la olan evliliğini sonlandırmıştı. The Bourne Identity, Edge of Tomorrow gibi başarılı aksiyonlara imza atmış ve bu filmin de yönetmenliğini üstlenmiş Doug Liman’ın SpaceX için Tom Cruise ile birlikte ilk kez uzayda film çekeceklerini de hatırlatalım. Evet uzayda!