25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.08.2022 15:43 | Son Güncelleme: 05.08.2022 16:33

Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

İstanbul'da dolu dolu bir Cumartesi geçirmek için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Minik Şefler Mutfakta

Birbirinden farklı atölyeler ile yemek yapmaya ilgili birçok kişiye ilham veren MSA, bu sefer de minik şefler için aşçılık atölyesi düzenliyor. Beraber keyifli vakit geçirirken, pizza ve cookie yapacağınız bu atölye 5-9 yaş arasındaki tüm çocukları 6 Ağustos Cumartesi günü MSA’ya davet ediyor.

Kalyon Kültür’den “ŞaŞaa”

Kalyon Kültür, dünya çapında tanınan ve özellikle dijital sanatlar kapsamında öncü olan Monaghan‘ın “Şaşaa” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Ceren ve Irmak Arkman’ın küratörlüğünü yaptığı sergi sanatçının 20’den fazla eserini sanatseverler ile buluşturuyor. Dijital sanat başta olmak üzere sanatın farklı disiplinlerine alan açan Kalyon Kültür, sergiye 27 Ağustos’a kadar ev sahipliği yapacak.  

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Anadolu’nun Şifacı Kadınları

Didem Mollaoğlu hayatına bir beyaz yakalı olarak devam ederken, kendi tanımıyla “yolcu” olmaya karar vermiş. Her bölümde, kendi yaralarını iyileştirmek için yola düşmüş şifacı kadınlardan birinin ilham verici ayrıntılarla dolu hikayesini dinliyoruz.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

True Crime: Meçhule Giden Kedi

Deniz ve Olcay aslında sıkı birer gizemli hikaye takipçisiyken, anlatıcı olmaya karar vererek yola çıkmışlar. Kayıplardan ölümlere, seri katillerden çözülemeyen dosyalara geniş bir içerik havuzunda derledikleri bilgileri kendi yorumlarıyla anlatıyorlar.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Memet Özer'den mekan önerisi

Dede Ocakbaşı Arnavutköy

Burası da çok yeni. Sevgili Yağız İzgül’ün de ortağı olduğu Boğaz’ın ender ocakbaşılarından biri. Özellikle, ızgara ve kebap çeşitlerini denemenizi öneririm. 

Ekran önerisi

The Sandman – Netflix

Çıktığı dönemde hem hikayesi hem de çizimleriyle büyük övgü toplayan çizgi roman The Sandman’in, Netflix dizisi haline geleceği haberi büyük bir heyecan yaratmıştı. Önce fragman, ardından da Netflix YouTube kanalında yayınlanan ve hem dizinin yaratıcısı Neil Gaiman hem de başrol oyuncularının dizinin yaratım sürecini anlattığı kamera arkası videosuyla heyecan iyice artmıştı.

Kader, Ölüm, Arzu, Çaresizlik, Hezeyan ve Yıkım ile birlikte Yedi Sonsuz’dan biri olan Düşler Lordu Morpheus’un en zor macerası dizinin ana hikayesini oluşturuyor. Ölümü fethetmek ve oğlunu ölümden geri getirmek isteyen bir büyücünün yanlışlıkla yakaladığı Düşler Lordu’nun 100 yıllık esareti sonucu hem bildiğimiz dünyanın hem de Morpheus’un dünyasının bütün dengesi değişiyor. Düşler Lordu olmayınca, yıllar boyu uykusundan uyanamayan insanlar da ortaya çıkıyor asla uyuyamayanlar da. 

Esaretten kurtulduktan sonra elbette tek bir görevi var: Ne olursa olsun bütün dünyaların dengesini geri getirmek. Kullandığı kutsal araçlar olan kumu, tılsımı ve maskesi çalınmış durumda. Kendi yarattığı bir kabus da Sandman’in esaretinden kurtulup dünyadaki insanlara kötülük yapmanın keyfini yaşadığı için, onun tekrar güçlenmesini istemiyor ve kendisini engellemek için elinden geleni yapıyor.

Görsel dili açısından çizgi romana sadık görünen The Sandman’in başrolünde Düşler Lordu rolüyle Tom Sturridge yer alıyor. Sturridge’in yanındaki kadro da gayet etkileyici. Game of Thrones’dan hatırladığımız Gwendoline Christie ve Charles Dance; Harry Potter serisinin Profesör Lupin’i David Thewlis, Boyd Holbrook, Jenna Coleman ve nicesi dizinin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Toplam 10 bölüm.