06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2023 04:30 | Son Güncelleme: 21.07.2023 04:32

Sana nasıl veda edebiliriz*

Jane Birkin’in Françoise Hardy ile düet yaptığı Comment te dire adieu (Sana nasıl hoşça kal diyeceğim) adlı şarkısını bilenler, onun şöyle başladığını hatırlayabilirler: “Hiçbir şekilde istemiyorum mutsuz tepkiler vermeyi bana biraz daha açıklaman gerekir sana nasıl hoşça kal diyeceğimi” *
Bülent Korman, Cutty Sark’ın güvertesinde Jane Birkin ile...
Bülent Korman, Cutty Sark’ın güvertesinde Jane Birkin ile...

Bülent Korman

Françoise Hardy uzun süredir, kulağında ortaya çıkan kanser için gördüğü ışın tedavisinin yan etkileriyle boğuşuyor. Jane Birkin için o şarkıyı söylemesi mümkün değil. Korkum o ki, üç yaş büyük olduğu arkadaşıyla buluşmaları muhtemelen çok uzun sürmeyecek.

Bu ölümle, sanıyorum bir neslin çoğunluğu gibi ben de, bildiğim, bayıldığım yaşayan yabancı kadın şarkıcı/ oyuncu adları listemin sonuna doğru biraz daha yaklaştığımı düşündüm.

Yenilerin çoğunu aklımda tutamıyorum. Belki de niyetim yok. Belki de aynı duyguyu vermiyorlar bana. Mesela festival geceleri, kırmızı halıdan geçilirken filan, televizyon naklen yayınlarında onların adlarını hem de şakırdayan doğru aksanlarla anında sular seller gibi sayıp döken malûm sunucularımıza, sinema eleştirmenlerimize gıpta ediyorum.