04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.04.2023 14:40 | Son Güncelleme: 20.04.2023 15:16

Twilight serisinin dizisi için çalışmalara başlandı

Çok satan kitap serisi Twilight'ın 3,4 milyar dolar hasılat elde ettiği filmlerden yıllar sonra dizi için hazırlıklara başlandı. Lionsgate Television'ın seriden uyarlanacak bir dizi için geliştirme aşamasında olduğu öğrenildi
Twilight serisinin dizisi için çalışmalara başlandı

Lionsgate Television, Stephenie Meyer'in fenomen kitap serisi Twilight'ın (Alacakaranlık) filmlerinin başarısının ardından bir dizi için çalışmalara başladı. The Hollywood Reporter'a konuşan kaynaklar, yazar Meyer'in çok satan kitap serisinin dizi versiyonunun Lionsgate Television aracılığıyla erken geliştirme aşamasında olduğunu söyledi.

Tell Me Lies, The Walking Dead: World Beyond, Raised by Wolves, Dirk Gently's Holistic Detective Agency ve The Get Down gibi yapımlarda imzası bulunan Sinead Daly, dizinin senaryosunu yazacak. Kaynaklar Daly'nin Lionsgate TV ile birlikte Twilight'ın nasıl ele alınacağını ve Meyer'in kitaplarının yeniden çevrimi mi yoksa farklı bir uyarlama mı olacağını belirlemek için çalıştığını belirttiler.

Meyer de katkıda bulunacak

Kaynaklar, serinin haklarını elinde bulunduran stüdyonun paketin haklarını satın almadan önce projenin geliştirilmesine öncülük etmeyi planladığını söylediği için Alacakaranlık dizisi henüz emekleme aşamasında ve henüz bir platformu ya da kanalı yok. Alacakaranlık dizisinin potansiyel alıcılara ne zaman sunulacağına dair henüz bir zaman çizelgesi bulunmuyor. Kaynaklar, yazar Meyer'in televizyon uyarlamasında yer almasının beklendiğini de eklediler.

3,4 milyar dolar hasılat

Wyck Godfrey ve Summit Entertainment'taki görevi sırasında Twilight kitap serisinin haklarını satın alan Lionsgate Motion Picture Group eski eş başkanı Erik Feig, televizyon uyarlamasının yapımcılığını üstlenecek. Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner'ı yıldız yapan film serisi, dünya çapında 3.4 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Lionsgate Television temsilcileri yorum yapmayı reddetti.

"Anlatılacak daha çok hikaye var"

Twilight, Lionsgate'in kütüphanesinin önemli bir parçası. Breaking Dawn: Part 2'nin (Şafak Vakti: Bölüm 2) Meyer'in film uyarlamasını tamamlamasından beş yıl sonra, 2017'de Lionsgate CEO'su Jon Feltheimer, bir kazanç açıklaması sırasında hem Twilight hem de The Hunger Games (Açıklık Oyunlaraı) serilerine atıfta bulunarak "Anlatılacak daha çok hikaye var ve yaratıcılarımız bu hikayeleri anlatmaya hazır olduğunda biz de anlatmaya hazırız" dedi. 

Twilight serisinin filmleri Netflix'te geçirdikleri bir sürenin ardından kısa süre önce NBCUniversal'a ait olan Peacock'a taşındı. Twilight serisinin zamanlaması, HBO Max'in kısa bir süre önce J.K. Rowling'in sevilen kitap serisinin on yıl sürecek ve tartışmalı yazarın baş yapımcı olarak yer alacağı bir Harry Potter televizyon uyarlamasının ilk geliştirme aşamasında olduğunu doğruladığı bir döneme denk geldi.