27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.12.2023 19:54 | Son Güncelleme: 25.12.2023 20:05

Japon otomobil üreticileri Tayland'a 4,3 milyar dolar yatırım yapacak

Tayland hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, büyük Japon otomobil üreticileri önümüzdeki beş yıl içinde Tayland'a 150 milyar baht (4,34 milyar dolar) yatırım yaparak Güneydoğu Asya ülkesinin elektrikli araç üretimine geçişini destekleyecek
Japon otomobil üreticileri Tayland'a 4,3 milyar dolar yatırım yapacak

Toyota Motor ve Honda Motor'un her birinin yaklaşık 50 milyar baht, Isuzu Motors'un 30 milyar baht ve Mitsubishi Motors'un 20 milyar baht yatırım yapacağını belirten sözcü Chai Wacharoke, bu yatırımların elektrikli kamyonet üretimini de kapsayacağını söyledi.

Bölgenin en büyük otomobil üreticisi

Reuters'ın haberine göre Tayland Başbakanı Srettha Thavisin geçtiğimiz hafta Japonya'ya yaptığı ziyareti tamamladı. Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi, bölgedeki en büyük otomobil üreticisi ve ihracatçısı konumunda. Japon üreticiler onlarca yıldır Tayland otomobil sektörüne hakim olsa da Çinli elektrikli araç üreticileri son zamanlarda büyük yatırımlar yapıyor.

Chai, Japon otomobil üreticilerinin yatırımının hükümetin içten yanmalı motorlu araçlardan elektrikli araçlara geçiş politikasını destekleyeceğini söyledi.

2,5 milyon aracın üçte biri 'elektrikli' olacak

Tayland, 2030 yılına kadar yıllık 2,5 milyon araç üretiminin yaklaşık üçte birini elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedefliyor ve elektrikli araç üretimine daha fazla yatırım ve dönüşümü sağlamak için teşvikler hazırlıyor.

Tayland tarafından uygulamaya konulan vergi indirimleri ve sübvansiyonlar, BYD ve Great Wall Motor dahil olmak üzere, ülkede yeni üretim tesislerine 1,44 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt eden bir dizi Çinli otomobil üreticisini şimdiden cezbetti.


1 dolar = 34,58 baht